CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شبیه سازی دوبعدی هیدرولیکی جریان سیل با استفاده از مدل مبتنی بر رستر LISFLOOD-FP (مطالعه موردی: حوزه آبخیز شمشک، استان تهران)

عنوان مقاله: شبیه سازی دوبعدی هیدرولیکی جریان سیل با استفاده از مدل مبتنی بر رستر LISFLOOD-FP (مطالعه موردی: حوزه آبخیز شمشک، استان تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_JWMR-11-22_014
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

کاظم صادقیان - Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
عبدالرضا بهره مند - Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran
امیر سعدالدین - Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran

خلاصه مقاله:
LISFLOOD-FP متعلق به نسل جدیدی از مدل­های هیدرودینامیکی شبیه ­سازی سیل است که صرفا با استفاده از نقشه رقومی ارتفاعی برای رودخانه و آبراهه­ های حوزه، اطلاعات زبری مسیر و نرخ ورودی جریان اجرا می ­شود. ویژگی­هایی  LISFLOOD-FP­ نسبت به دیگر مدل­های هیدرولیکی دوبعدی عبارتند از: ۱- مبتنی بر رستر ۲- بزرگ مقیاس ۳- سهولت فرمولاسیون و بازده محاسباتی بالا ۴- سادگی استفاده از آن ۵- تنظیم گام زمانی و مکانی محاسبات به­ صورت تطبیقی توسط خود مدل ۶- توانایی لحاظ کردن رودخانه­ های با عرض کوچکتر از ابعاد پیکسل­ هایDEM  ۷-امکان تلفیق با مدل­های هیدرولوژیکی کاملا توزیعی از قبیل WetSpa از مزیت­های مدل­های هیدرولیکی دوبعدیLISFLOOD-FP می­ باشد. امروزه استفاده از مدل های هیدرولیکی دوبعدی بر پایه رستر به دلیل پیشرفت ظرفیت پردازش کامپیوتر­ها شخصی و همچنین سهولت دسترسی به نقشه­ های رقومی توپوگرافی با وضوح بالا، محبوبیت فزاینده­ای پیدا کرده ­اند. در این تحقیق رفتار هیدرولیکی جریان سیل و تراز آب در دوره ­های بازگشت­ مختلف در حوزه آبخیز شمشک با استفاده از مدل هیدرولیکی دوبعدی  LISFLOOD-FP تعیین شد. به این منظور از نقشه DEM با تفکیک مکانی ۲ متر استفاده شد. در نهایت داده ­ها به مدل وارد و مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج حاکی از کارایی مناسب مدل در شبیه­ سازی رفتار جریان است و نشان می­ دهد در بخشی از شاخه اصلی دربندسر و همچنین در محل اتصال دو شاخه شمشک و دربندسر  استان تهران در محل روستای درود در برابر سیلاب­ ها بسیار آسیب­ پذیرند و در دیگر قسمت­ ها آسیب­ پذیری کمتری دارند.

کلمات کلیدی:
Flood Behavior, Hydraulic Simulation, LISFLOOD-FP, Model-۲D, Shemshak Watershed, آ آبخیز شمشک, رفتار سیل, شبیه سازی هیدرولیکی, مدل دوبعدی, LISFLOOD-FP

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1275325/