CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر استفاده از رسانه های جمعی نوین (اینترنت و ماهواره و ...) بر احساس امنیت اجتماعی (مطالعه موردی شهروندان شهرکرد)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر استفاده از رسانه های جمعی نوین (اینترنت و ماهواره و ...) بر احساس امنیت اجتماعی (مطالعه موردی شهروندان شهرکرد)
شناسه ملی مقاله: RAVAN06_1100
منتشر شده در ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی نادریان - دانشجوی دکتری جامعه شناسی اقتصادی و توسعه واحد دهاقان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دهاقان ، ایران
اصغر محمدی - دانشیار گروه جامعه شناسی واحد دهاقان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دهاقان ایران ، ( نویسنده مسئول )

خلاصه مقاله:
امنیت از مهم ترین و با اولویت ترین مسائل برای دولت ها و افراد اجتماع به حساب می آید. امروزه شهروندان امنیت را به عنوان یکی از حقوق اساسی خود تلقی می کنند. بدون تردید تامین امنیت فردی و جمعی مردم و مصونیت بخشیدن به جان و مال و ناموس شهروندان از وظایف حتمی و قطعی دولت ها در هر نظام سیاسی است. تا زمانی که جوامع در حالت سنتی به سر می بردند، امنیت در انحصار دولت بود و دولت خود را مسئول امنیت جامعه می دانست. لیکن تحولات ایجاد شده در عصر جدید منجر به بالا رفتن سطح آگاهی مردم و نزدیک تر شدن ارتباطات و به وجود آمدن نهادهای مختلف اجتماعی شد که امنیت را از انحصار دولت و سخت افزار خارج کرد و بعد نرم افزار و اجتماعی آن را برای همگان روشن ساخت. لذا با تحولات صورت گرفته در نگاه جدید از نظر صاحب نظران حوزه امنیت اجتماعی، تولید امنیت فقط جنبه سخت افزاری (دولتی) ندارد و باید گروه ها و سازمان ها، تعاملات و ارتباطات افراد را که در تولید امنیت اجتماعی نقش بسزایی دارند به آن اضافه کنند. مقوله امنیت اجتماعی در سال های اخیر در سطح ملی و بین المللی مورد توجه جدی تری قرار گرفته است. آن چه در این میان باید به آن توجه قابل ملاحظه تری داشت. تشخیص مرجع اصلی و مهمی است که می تواند اثربخشی لازم را داشته باشد.ما در این مقاله با استناد به یافته های پژوهشی بر آنیم که تاثیر استفاده از رسانه های جمعی نوین (اینترنت و ماهواره و ...) را بر احساس امنیت اجتماعی در جامعه بررسی کنیم. پس از بررسی منابع و نظریه ها و تدوین چهارچوب نظری با شیوه پیمایشی و استفاده از پرسشنامه و مصاحبه اطلاعات مورد نیاز گردآوری شد. حجم نمونه بدست آمده ۱۵۰ نفر از شهروندان شهر شهرکرد بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و به صورت تصادفی انتخاب شدند. در نهایت فرضیاتی مطرح شد و تمامی آنها با توجه به موضوع پژوهش تائید شدند و پیشنهادهایی در این زمینه مطرح شد.

کلمات کلیدی:
رسانه های جمعی، امنیت اجتماعی، شهرکرد، اینترنت، ماهواره

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1973523/