CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه ی بین اتحاد استراتژیک منطقه آزاد و ارتقای رقابت پذیری صنعت گردشگری ایران (مورد مطالعه: منطقه آزاد تجاری- صنعتی انزلی)

عنوان مقاله: بررسی رابطه ی بین اتحاد استراتژیک منطقه آزاد و ارتقای رقابت پذیری صنعت گردشگری ایران (مورد مطالعه: منطقه آزاد تجاری- صنعتی انزلی)
شناسه ملی مقاله: CTHG01_089
منتشر شده در اولین همایش ملی مدیریت گردشگری ،طبیعت گردی و جغرافیا در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسماعیل ملک اخلاق - استادیار گروه مدیریت، دانشگاه گیلان
محمد دوستار - استادیار گروه مدیریت، دانشگاه گیلان
مجتبی مهری نژاد - دانشجوی کارشناسی ارشد MBA پردیس بین الملل دانشگاه گیلان و معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد انزلی
مهران مهدی زاده - کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه گیلان

خلاصه مقاله:
ایجاد ا تحاد استراتژیک به طور فزاینده ای طی دهه ی گذشته افزایش یافته و امروزه در بسیاری از صنایع اتحادها به عنوان یک مؤلفه ی راهبردی و سلاح رقابتی تهاجمی و گاهی تدافعی محسوب می شوند، زیرا اتحادهای استراتژیک پارادایم رقابتی اساسی را در بسیاری از بازارهای داخلی و خارجی از رقابت سنتی به رقابت اتحاد گونه و شبکه ای تغییر داده است. به عبارت دیگر، صرفنظر از نوع صنعت و کسب و کار، اتحاد ا ستراتژیک بهترین روش برای سازمان ها جهت رقابت و موفقیت در اقتصاد شبکه ای امروز است. یکی از صنایعی که امروزه بیش از پیش به چنین مکانیزم رقابتی نیاز د ارد، صنعت گردشگری است، صنعتی که جهانی بوده و به عنوان یک کسب و کار بزرگ تلقی می گردد و امروزه از توسعه ی این صنعت با توجه به نقش مهمی که در توسعه ی اقتصادی، فرهنگی و سیاسی یک کشور استقبال می شود. همچنین توجه به این صنعت برای کشورهای در حال توسعه ای نظیر ایران که به میزان بسیار زیادی به درآمدهای نفتی وابسته است یک ضرورت تلقی می گردد. هدف اصلی این مقاله بررسی رابطه ی اتحاد استراتژیک با شاخص های رقابت پذیری صنعت گردشگری است و به همین دلیل مدلی مربوط به رابطه ی بین این دو ارائه شد. مدل با داده های جمع آوری شده به وسیله ی پرسشنامه از منطقه ی آزاد تجاری- صنعتی انزلی مورد آزمون قرار گرفت. نتایج نشان داد رابطه ی میان ا تحاد استراتژیک مناطق آزاد و رقابت پذیری گردشگری معنادار است، اگرچه ایجاد و عملیاتی کردن چنین اتحادهایی آسان نیست و م دیران عالی بایستی پس از ایجاد آن را اداره و به صورت دوره ای مورد ارزیابی قرار دهند و جهت دستیابی به عملکرد مطلوب تر آن را بهبود دهند.

کلمات کلیدی:
اتحاد استراتژیک، مناطق آزاد، گردشگری، شاخص های رقابت پذیری گردشگری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/248569/