CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی الگوی استقرار ایستگاه های آتشنشانی با استفاده از تصمیم گیری چند معیاره در محیط GIS (مطالعه موردی : شهر بندرعباس)

عنوان مقاله: ارزیابی الگوی استقرار ایستگاه های آتشنشانی با استفاده از تصمیم گیری چند معیاره در محیط GIS (مطالعه موردی : شهر بندرعباس)
شناسه ملی مقاله: GISLS01_073
منتشر شده در همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمد نوحه گر - دانشیار گروه محیطزیست دانشگاه تهران
المیرا کشاورز - دانشآموخته کارشناسی ارشد سنجشازدور و GIS دانشگاه هرمزگان
مسعود دالمن - کارشناس استانداری هرمزگان
علیرضا کمالی - کارشناس منابع طبیعی بندرعباس
علیرضا سرسنگی - مسئول GIS سازمان فاوا شهرداری یزد
ناهید ترکچین - دانش آموخته کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS دانشگاه هرمزگان

خلاصه مقاله:

با افزایش و تراکم جمعیت در شهرها، به دلیل کمبودهای موجود و مکانیابی بدون مدیریت مراکز خدماتی، خدمات رسانی در زمینه های مختلف با نارسایی هایی همراه است. از میان مراکز خدمات شهری، سازمان آتش نشانی که وظیفه ی خطیرتامین امنیت در جهت پیشگیری و مقابله با آتش را انجام می دهد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق با بررسی عوامل موثر در مکانیابی ایستگاه های آتش نشانی به روش توصیفی- تحلیلی و نیز بهره گیری از تلفیق روش های تحلیل سلسله مراتبی (AHP)، تحلیل شبکه (ANP) تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) ، توزیع فضایی- مکانی استقرار و شعاع عملکرد ایستگاه های آتش نشانی موجود در شهر بندرعباس مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد پراکنش فضایی ایستگاه های آتش نشانی برای مدیریت بهینه ی عملکرد ایستگاه ها در وضعیت موجود از الگوی مناسبی برخوردار نبوده است و ایستگاه های موجود نمی توانند در مدت زمان استاندارد (۳-۵ دقیقه) کل منطقه را تحت پوشش خدماتی قرار دهند. برای - مناطق خارج از شعاع عملکرد ایستگاه های موجود،احداث دو ایستگاه جدید (شرق شهر بندرعباس نزدیک شهرک توحید و راه آهن) و جابه جایی مکان یک ایستگاه (بلوارامام حسین (ع)، روبروی شهرک اندیشه بر اساس مکان یابی جدید) پیشنهاد شده است. با این پیشنهادات براساس استاندارد زمانی خودروهای آتش نشانی به محل آتش سوزی می رسند وکل منطقه تحت پوشش ایستگاه های آتش نشانی قرار می گیرند.



کلمات کلیدی:
مکانیابی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، تحلیل شبکه، تحلیل سلسله مراتبی، ایستگاه آتش نشانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/365189/