CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

پنهان نگاری و پنهان یابی متن در/از متن با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: پنهان یابی کلمات تکرار شده با شباهت ظاهری در قرآن مجید)

عنوان مقاله: پنهان نگاری و پنهان یابی متن در/از متن با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی (مطالعه موردی: پنهان یابی کلمات تکرار شده با شباهت ظاهری در قرآن مجید)
شناسه ملی مقاله: ITCC01_504
منتشر شده در کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در فناوری اطلاعات، کامپیوتر ومخابرات در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدمحمد زرگر - کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر نرم افزار دانشگاه جامع امام حسین (ع)
علی دلیلی یزدی - دکترای علوم کامپیوتر، عضو هیأت علمی موسسه آموزش عالی بصیر آبیک، موسس و مدیر عامل مرکز پژوهشهای قرآنی نور ولآیت مبین

خلاصه مقاله:
پنهان نگاری یکی از روش های معقول، علمی و منطقی برای تأمین امنیت در نگهداری و تبادل اطلاعات است. درپنهان نگاری و پنهان یابی، اطلاعات محرمانه در رسانه پوششی بترتیب مخفی و شناسایی می شود. ممکن است خداوندمتعال نیز برای انتقال مفاهیم خاصی برای بشر در زمان های مختلف، اطلاعات پنهانی را نیز در محتوای کتاب های آسمانیارسال کرده باشد. رعایت تناسب بین لفظ و معنا در تولید محتوا، ضمن ایجاد نوعی زیبایی در متن، می تواند بیانگر انتقالمفهوم خاصی به مخاطب باشد. با بررسیهایی که درخصوص قرآن کریم از طریق شناسایی برخی از تکرارهای عینی وخاص اجزاء و مشابه های قانون مند آن انجام شده، نمونه های مختلفی مبنی بر احتمال وجود نوعی تناسب بین لفظ و معنادر قرآن تشخیص داده شده است. این نتایج ممکن است نشان دهنده نوعی پنهان نگاری در قرآن باشد که مبنای روشپیشنهادی می باشد. از طرف دیگر، در روش های موجود پنهان نگاری، به روش های مبتنی بر متن در متن کمتر پرداخته شدهاست. برای انجام پنهان نگاری و پنهان یابی متن در متن با استفاده از تکرار تعداد مشخصی از اجزاء تشکیل دهنده متن ومشابه های آن؛ به علت وجود ترکیب های ممکن متعدد، بررسی تمام الگوهای تشابه، کاری زمان بر است. استفاده ازشبکه های عصبی مصنوعی و تشخیص تشابه بین اجزاء متن از طریق این شبکه ها می تواند کارساز بوده و آن را تسریعنماید. در این مقاله ضمن ارائه روشی برای استفاده از این شبکه ها برای انجام پنهان نگاری پنهان یابی، مطالعه موردیدرخصوص تشخیص الگوهای تشابه ظاهری در تکرار تک کلمه های قرآن کریم به عنوان یکی از اجزاء تشکیل دهندهاین کتاب آسمانی انجام شده است. با پیاده سازی یک نمونه برای مطالعه موردی، با یک شبکه عصبی پیش خور دو لایه وآموزش نحوه تشخیص تشابه با داده های قرآنی، نتایجی با صحت حدود 89 درصدی حاصل گردید که امید بکارگیریبیشتر چنین روش هایی را برای اهداف مورد نظر و حتی خاص تر نشان می دهد.

کلمات کلیدی:
پنهان نگاری، پنهان یابی، شبکه های عصبی مصنوعی، قرآن کریم، تناسب لفظ و معنا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/451291/