CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سواد سلامت و ارتباط آن با سلامت عمومی زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی

عنوان مقاله: سواد سلامت و ارتباط آن با سلامت عمومی زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی
شناسه ملی مقاله: JR_JHL-3-3_005
منتشر شده در شماره 3 دوره 3 فصل در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی طهرانی - گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
مهیا رحمانی - کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
علیرضا جعفری - مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: سواد سلامت یک عنصر ضروری در توانایی زنان برای درک، پردازش و انجام اطلاعات مرتبط با سلامت و گسترش فعالیتهای پیشگیری از بیماری می باشد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سواد سلامت، سلامت عمومی و ارتباط بین آنها در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی انجام شده است. مواد و روش: این مطالعه مقطعی- تحلیلی روی 100 نفر از زنان سنین 18تا 65 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی انجام شده است. نمونه ها به صورت روش تصادفی ساده از بین افرادی که معیار های ورود به مطالعه را داشتند انتخاب شدند. در این مطالعه از پرسشنامه سنجش سواد سلامت ایرانیان( (HELIA)و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) استفاده گردید. یافته ها: در این مطالعه میانگین (انحراف معیار) نمره سواد سلامت و سلامت عمومی به ترتیب برابر 68/42 (17/29) و 27/16 (11/74) بود. تنها 21/3 درصد افراد دارای سطح سواد سلامت عالی بودند. همچنین بر اساس نتایج حاصل شده تنها 41/5 درصد شرکت کننده گان از نظر متغیر های سلامت عمومی، سالم بودند. بر اساس نتایج همبستگی پیرسون سواد سلامت تنها با متغیر اختلال در عملکرد اجتماعی همبستگی معنی داری داشت و با سایر سازه های سلامت عمومی همبستگی معنی داری نشان نداد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده در این مطالعه، بیشتر افراد شرکت کننده در این مطالعه دارای سطح سواد سلامت نامناسبی می باشند و از طرفی وضعیت سلامت عمومی اکثریت آنها نامطلوب می باشد. با توجه به نقش مهمی که زنان در خانواده و جامعه دارند لازم است تا به وضعیت سلامت این گروه در جامعه توجه بیشتر شود و برنامه های آموزشی مناسب برای افزایش سطح سواد سلامت آنها طراحی و اجرا گردد.

کلمات کلیدی:
سواد سلامت, سلامت عمومی, زنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/887559/