بررسی و تطبیق معماری پایدار با معماری اسلامی ایرانی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 414

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AAUC01_144

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

چکیده مقاله:

معماری پایدار یک رشته علمی است که به محورهایی چون آینده نگری، طراحی با بهترین روش های اکولوژیکی و پایداری فرهنگی،بومی، اجتماعی و اقتصادی و بالا بردن آسایش زندگی انسان است.مفهوم توسعه پایدار یک تغییر مهم در فهم رابطه انسان و طبیعت وانسان ها با یکدیگر می باشد.با اینکه نتایج بحران های امروزی به خوبی شناسایی شده اند ولی بسیاری از راه حل های ارائه شده نسبت به مشکلات محیطی در معماری پایدار، به نظر ناکارآمد و ناقص می آیند. چرا که با وجود ارائه راه حل هایی که در جهت رفع مشکلات توسعه پایدار بر می آید اما رویکرد انها نسبت به طبیعت همچنان گسسته است و ارزش همبستگی طبیعت احیانشده باقی می ماند. دراین مقاله سعی شده است یا کشف اصول و ضوابط استفاده شده در معماری کهن ایران اسلامی پیشرفت معماری پایدار را بر پایه ی تجربیات گذشتگانمان مستحکم تر بنا نماییم. بی شک این اصول عین معماری پایدار بوده و رعایت آن گامی در جهت حفظ آسایش و منابع طبیعی و انرژی برای آیندگان خواهد بود. هدف ازاین پژوهش نیز معرفی معیار ها وضوابط معماری پایدار به کار رفته در معماری کهن ایران اسلامی جهت استفاده در معماری مدرن امروزی است. روش تحقیق به صورت تحلیلی-توصیفی بوده و برپایه ی مطالعات کتابخانه ایی می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد معماری کهن ایران در هماهنگی با محیط، فرهنگ، و آداب و رسوم از چنان قدرتی برخوردار است که می توانیم دیوارهای پیشرفت معماری معاصر را بر روی پایه های مستحکم نیاکانمان بنا نماییم. راه حل ارائه شده این است که برای حل بحران های معماری معاصر باید به ویژگی های معماری بومی از آن جهت که برخی روابط اجتماعی و اقتصادی با محیط طبیعی و نمادهای فرهنگی به طور ماهرانه انعکاس می یابد پرداخته شود زیرا معماری بومی در ایران نه تنها پاسخگوی نیازهای انسان بوده بلکه در جهت رشد و تعالی آن نیز عمل می کرده است.

نویسندگان

نرگس زنگنه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج

محمد فیروزی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

علیرضا جزپیری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد هیدج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فلامکی. محمد منصور وآلپا گونوولو.آدریانو و دیگران، "معماری بومی".تهران نشریه ...
  • فتحی. حسن، "ساختمانسازی بامردم"، ترجمه اشرفی، علی، تهران، دانشگاه هنر، ...
  • معماریان، غلام حسین"آشنایی بامعماری مسکونی، ایرانی گونه شناسی درون گرا ...
  • عاملی، س. ر، "هویت های فرهنگ قدیم وجدید-رمز گشایی تمدنی ...
  • I6] چپ من. دیوید، "آفرینش محلات ومکانهایی در محیط انسان ...
  • دادخواه‌مهیار، "گذر در گستره معماری بومی نگاهی به تصویر ها ...
  • Asquith. L and Vellinga . M, Vernacular architecture in the ...
  • [11] Scott.A, Dimensions of sustainability : environment, ...
  • culture, New York : E & FN Spon, 1998. ...
  • نمایش کامل مراجع