محاسبه نیمه عمر و اکتیویته هسته اورانیم به وسیله ابزار شبیه سازی Geant 4.9

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,064

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEBSCONF01_113

تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393

چکیده مقاله:

هر اتم رادیو اکتیو دیر یا زود از بین می رود و به اتم دیگری تبدیل می شود اما طول عمر اتم های یک عنصر برای همه آنها یکسان نیست، سرعت واپاشی رادیو اکتیو برای تمام عناصر یکسان نیست و از چند میکرو ثانیه تا میلیون ها سال فرق می کند. اتم های عناصر رادیو اکتیو پس از صدور ذره آلفا، ذره بتا و اشعه گاما، هسته اتم ها در اثر این تشعشع تغییر کرده و به هسته اتم عنصر دیگر تبدیل می شود به این پدیده واپاشی یا نابودی رادیو اکتیو نام نهاده اند. تعداد واپاشی در واحد زمان را اکتیویته یا به طور ساده فعالیت یک نمونه معلوم از هسته رادیو اکتیو است که واحد آن کوری یا بکرل می باشد. اورانیم یکی از سنگین ترین و چگال ترین عنصری است که در طبیعت یافت می شود. اورانیوم شانزده ایزوتوپ دارد. حدود 3/99 درصد از اورانیمی که در طبیعت یافت می شود ایزوتوپ 238-U است و حدود 7/0 درصد ایزوتوپ 235-U دیگر ایزوتوپ های اورانیم بسیار نادر هستند. به طور کلی مونت کارلو یک رهیافت ریاضی با بهره گیری از یک توالی از اعداد تصادفی برای حل یک مساله می باشد. در ترابرد ذره اگر مدل های برهم کنش ذرات شناخته شده باشد، آن گاه روش مونت کارلو می تواند جهت ردگیری ذرات در یک پیکربندی مشخص به کار رود، Geant4 یک بسته نرم افزاری متشکل از ابزارهایی است که می توانند به دقت برای شبیه سازی مسیر ذرات در ماده مورد استفاده واقع شود و تمامی جنبه های شبیه سازی در ابزار وارد شده اند. حال ما به وسیله شبیه سازی مونت کارلو و با ابزار Geant نیمه عمر و اکتیویته تعدادی از ایزوتوپ های عنصر اورانیم را بدست آورده و با اطلاعات واقعی موجود به مقایسه پرداخته ایم که به کمک آنها دقت و خطای محاسباتی ابزار شبیه سازی Geant را بدست آورده ایم.

نویسندگان

بهروز خسروپور

گروه فیزیک، دانشگاه سلمان فارسی، کازرون

احمد رحیمی

بخش مهندسی هسته ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان، ارسنجان، فارس

بهزاد خسروپور

بخش مهندسی هسته ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان، ارسنجان، فارس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آشنایی با فیزیک هسته ای (کنت کرین، جلد اول، ترجمه ...
  • مبانی فیزیک هسته ای (والترمی یر هوف، ترجمه دکتر رحیمی، ...
  • :هلند) [2] The Chemistry of the actinides and Trans actinides ...
  • The beginning of the Monte Carlo method : http://I i ...
  • About the Principality of Monaco, The Official website of the ...
  • Manual Geant 4.9 : http:// geant4.cern.ch ...
  • نمایش کامل مراجع