اثر تغییرات کاربری اراضی بر روی میزان فرسایش در شدت های مختلف بارندگی با استفاده از دستگاه شبیه ساز باران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 711

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_168

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

هدف از این تحقیق بررسی و مقایسه فرسایش خاک در اراضی مرتعی، دیم و دیم رها شدده بوده که با استفاده از دستگاه باران ساز صورت گرفته است.در این تحقیق سه کاربری با شرایط ثابت در نظر گرفته شد ،همچنین شدت های بارش ایجاد شده با استفاده از دستگاه باران ساز و در دو شدت 46 میلی متر بر ساعت و 88 میلی متر بر ساعت با توجه به 3 تکرار در 18 مرحله نمونه برداری صورت گرفته است. از نقاط مجاور دستگاه باران ساز نیز از عمق 20-0 سانتی متری خاک، نمونه های خاک جهت آنالیز در آزمایشگاه برداشت شد.نتایج نشان داد که تغییرات کاربری تأثیرات چشمگیری را بر روی میزان فرسایش در شدت های متفاوت بارندگی نشان میدهد،به گونه ای که بیشترین میزان فرسایش در کاربری دیم رها شده و شدت بارش 88 میلی متر بر ساعت صورت گرفته است. کمترین آن نیز در کاربری دیم و شدت بارش 46 میلی متر بر ساعت اتفاق افتاده است. همچنین تغییرات کاربری تأثیرات زیادی را بر میزان فرسایش خاک نشان داد ، به گونه ای که فرسایش خاک در کاربری دیم رها شده دارای بیشترین مقدار میباشد،که در نتیجه باعث افزایش رواناب و فرسایش میگردد،که این عامل را میتوان در اثر افزایش میزان رس، سیلت،آهک و همچنین کاهش درصد شن در کاربری دیم رها شده نسبت به دو کاربری دیگر توجیح کرد.با توجه به ماتریس همبستگی میزان فرسایش همبستگی مثبت و معنی داری را در سطح 1% در شدت بارندگی 46 میلی متر بر ساعت و همبستگی مثبت و معنی داری را در سطح 5% در شدت بارش 88 میلی متر بر ساعت با عوامل رس و سیلت نشان داد. رسوب در شدت های 46 و 88 میلی متر بر ساعت همبستگی مثبت و معنی داری با عامل فرسایش پذیری خاک در سطح 1% نشان داد.

نویسندگان

محمدامین گودرزی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه میبد

علی اکبر جمالی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، گروه آبخیزداری

محمد حسن زاده نفوتی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، گروه آبخیزداری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Emadi M., Baghernejad M., and H.M, memarian. (2009). Effect ...
  • Tao, P., Shi-jie, W.(2012)." Effects of land use, land cover ...
  • Thanap akpawin, P _ Richey, B. Thomas, D. , Rodda, ...
  • نمایش کامل مراجع