تاثیر سطوح مختلف تفاله خشک مرکبات و آنزیم پکتیناز بر عملکرد دوره رشد و پایانی جوجه های گوشتی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 532

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_214

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

کمبود مواد اولیه خوراکی و هزینه نسبتاً بالای جیره طیور مانعی عمده در برابر توسعه صنعت مرغ داری در بخش های گستردهای از جهان است. این موضوع نیاز برای جستجوی سایر منابع غذایی بخصوص محصولات کشاورزی و ضایعات آن را تشدید کرده است. مقدار زیاد تولید مرکبات در ایران و خصوصاً جنوب کشور، با توجه به ارزش تغذیه ای تفاله مرکبات استفاده از آن را در تغذیه طیور توجیه مینماید. این آزمایش جهت بررسی اثر جایگزینی ذرت با سطوح مختلف تفاله خشک مرکبات همراه با کاربرد مکمل آنزیمی بر عملکرد جوجه های گوشتی طراحی شد. به این منظور، تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس_ 308 در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3 × 2 بر پایه طرح کاملا تصادفی با 3 سطح تفاله خشک مرکبات (0، 5 و 10 درصد) و 2 سطح آنزیم (0 و 2000 واحد در هر کیلو گرم جیره) و با 4 تکرار (10 جوجه در هر تکرار) مورد استفاده قرار گرفت. دادههای مربوط به صفات عملکرد کل دوره، بوسیله ی نرم افزار SAS با رویه ی GLM مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج عملکردی دوره رشد نشان داد که جیره حاوی 10 درصد تفاله خشک مرکبات سبب کاهش 8/94 گرم خوراک مصرفی و 9/44 گرم افزایش وزن نسبت به جیره شاهد شد (0/05 >P ). بین جیره حاوی 5 درصد تفاله و جیره شاهد تفاوت معنی داری از لحاظ خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه وجود نداشت (0/05 P ). بالاترین ضریب تبدیل مربوط به گروه تغذیه شده با جیره حاوی 10 درصد تفاله بود که 0/42 بالاتر از گروه تغذیه شده با جیره شاهد بود (0/05>P ). نتایج عملکردی دوره پایانی نشان داد که با افزایش سطح تفاله از صفر به پنج و ده درصد مقدار افزایش وزن دوره پایانی به ترتیب 14/09 و 24/63 گرم به طور خطی کاهش یافت. افزودن آنزیم به جیره در دوره پایانی تأثیر معنی داری بر افزایش وزن نداشت (0/05

P ). نتایج کلی آزمایش نشان داد که میتوان از تفاله خشک مرکبات در جیره جوجه های گوشتی به میزان محدود و کمتر از 5 درصد بدون اثرات منفی بر عملکرد استفاده کرد.

نویسندگان

زهرا نیک نفس دهقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

امید علی اسماعیلی پور

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران

روح الله میرمحمودی

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران