تاثیر استفاده از مایکرویو بر استخراج ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی خرمای مضافتی در مرحله خارک

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 634

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_286

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

خرما یکی از محصولات باغی مهم در ایران است که ارزش تغذیه ای بالایی دارد. در این پژوهش خرمای رقم مضافتی در طول مرحله خارک یا خلال (سه مرحله) که خرما به میزان زیادی ریزش دارد انتخاب و خرما های ضایعاتی برای بررسی میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه برداری شدند. استخراج ترکیبات فنولی با استفاده از روش سنتی استفاده از حلال به تنهایی و روش مایکروویو حلال صورت گرفت. حلال های بکار رفته شامل اتانول 50 درصد، متانول 80 درصد و آب و زمان استخراج 6، 12، 18 و 24 ساعت در روش سنتی و 2، 4، 6 و 8 دقیقه در روش مایکروویو بود. میزان ترکیبات فنولی توسط روش فولین سیو کالتو و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی توسط روش به دام اندازی رادیکال آزاد DPPH اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد که در رقم مضافتی خارک مرحله اول دارای بیشترین میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی و خارک در مرحله سوم دارای کمترین ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی بود. همچنین مشاهده شد که نوع حلال نیز تاثیر معنی داری بر میزان استخراج ترکیبات فنولی کل داشت بطوریکه حلال آب داغ و حلال آب در دمای محیط بیشترین و کمترین میزان ترکیبات فنولی را دارا بودند. بهترین زمان استخراج در حلال های اتانول 50 در صد و متانول 80 درصد و آب در دمای محیط 24 ساعت بود. روش مایکروویو و استفاده از حلال های اتانول 50 درصد و متانول 80 درصد باعث افزایش استخراج ترکیبات فنولی در مقایسه با روش سنتی استفاده از این حلال ها به تنهایی شد در حالیکه در استخراج به کمک امواج مایکروویو و حلال آب میزان ترکیبات فنولی در مقایسه با روش سنتی پایین تر بود. استفاده از مایکرویو باعث کاهش زمان استخراج ترکیبات فنولی گردید.

نویسندگان

فاطمه شهدادی

دانشجوی دکتری صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و بورس دانشگاه جیرفت

سعیده شهدادی

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشگاه جیرفت

افسانه مسلمی مهنی

دانشجوی دکتری گیاهپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

حسین شهدادی

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • قره خانی م. 1388. مقایسه روش های مختلف استخراج ترکیبات ...
  • Benzie I. F. F and Y. T. Szeto. 1999. Total ...
  • McDonald S., P. D. Prenzler, M. Autolovich and K. Robards. ...
  • Myhara R.M., Al-Alawi, A., Karkalas J. and Taylor, M.S. 2000. ...
  • Proestos, C. and Komatitis, M. 2007, Application of microwave assisted ...
  • Silva B.M., P.B. Andrade, P. Valentaoo, F. Ferreres, R.M. Seabra ...
  • Spigno G., Tramelli, L. and M. D. De Faveri. 2006. ...
  • نمایش کامل مراجع