ارزیابی زیست محیطی صنایع تولید آجر در ایران و بررسی عملکرد تکنولوژی های کنترل آلایندگی جهت تصفیه ی گازهای حاصل از احتراق کوره های آجرپزی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,968

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AETCONF02_075

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

بخش صنعت با مصرف سوخت های فسیلی در فرایندهای تولیدی، سهم قابل توجهی در آلودگی هوا داشته که در این بین، صنعت آجر با وجود 7000 کارخانه ی فعال در ایران که عموماً با تکنولوژی های ناکارآمد و با راندمان پایین فرآیند تولید آجر را انجام می دهند، سهم قابل ملاحظه ای را داراست. در این پژوهش ابتدا وضعیت مصرف انرژی صنعت آجر ایران مورد بررسی قرار گرفته است، سپس این صنعت از دیدگاه زیست میحطی ارزیابی شده است و میزان و نوع آلاینده های ناشی از احتراق سوخت های فسیلی در کوره های آجر محاسبه شده است. در نهایت عملکرد فن آوری های رایج کنترل آلندگی گازهای دودکش، بر روی کاهش آلایندگی گازهای حاصل از احتراق گاز طبیعی و نفت کوره در کوره های آجرپزی، از طریق مدل سازی مورد ارزیابی قرار گرفته است. مطابق با نتایج، میزان آلایندگی حاصل از احتراق گاز طبیعی به ازای واحد انرژی حاصله، کمتر از نفت کوره است و نظر به ذخایر گاز طبیعی ایران، جایگزینی نفت کوره با گاز طبیعی می تواند در راستای کاهش آلندگی این صنایع مؤثر باشد. همچنین به منظور ارزیابی میزان و نحوه ی تأثیر تکنولوژی های تصفیه ی گازهای حاصل از احتراق، این تکنولوژی ها برای نمونه ی گاز حاصل از احتراق در کوره شبیه سازی شده است. از آنجا که روش های تصفیه ی آلایندگی به نوع آلاینده ی مورد نظر بستگی دارد، تکنولوژی مناسب جهت حذف آلاینده از گازهای حاصل از احتراق کوره ی آجر، به تفکیک نوع آلاینده معرفی شده است.

نویسندگان

امیررضا حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده ی مهندسی انرژی، دانشگاه صنعتی شریف

محمد آقچه لو

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده ی مهندسی انرژی، دانشگاه صنعتی شریف

اکرم عوامی

استادیار، دانشکده ی مهندسی انرژی، دانشگاه صنعتی شریف

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :