مهندسی ژنتیک و افزایش مقاومت گیاهان به سرمازدگی با ایجاد موتان های باکتری های فاقد هسته یخ

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 877

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AFPICONF02_312

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394

چکیده مقاله:

باکتری های فعال هسته یخ (INA) از عواملی هستند که در ایجاد خسارت ناشی از سرمازدگی و یخ زدگی در گیاهان حساس به سرما نقش مهمی دارند. هر تیماری که منجر به کاهش تعداد باکتری های هسته یخ زا یا فعالیت هسته یخ زایی باکتری ها گرددموجب کاهش میزان خسارت یخ زدگی در گیاهان می شود. یکی از این راه ها ایجاد تغییر در ساختار ژنتیکی ژن کد کننده پروتئین inaz می باشد، به طوری که ای پروتئین در باکتری سنتز نگردیده و یا به صورت ناقص ساخته شودو در نتیجه تشکیل هسته های یخ و یخ زدگی در گیاه به تاخیر می افتد، هدف از پژوهش حاضر شناسایی ایزوله های باکتری Pseudomonas putida و ایجاد موتانت های آنها می باشد. به منظور اجرای پژوهش مورد نظر نمونه های گیاهی در بهار از درختان بادام که علائم سرمازدگی را نشان می دادند، جمع آوری وپس از جداسازی و شناسایی استرین های باکتری از بافت گیاهی میزان فعالیت هسته یخ به روش انجماد قطره ای تعیین گردید. با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) حضور و یا عدم حضور ژن ina در ایزوله های باکتری بررسی و ردیابی گردید، الکتروفورز محصول PCR انجام شد و از استرین اپی فیت Erwiniaherbicola حاصل ژن کلون شده inazبه عنوان شاهد مثبت استفاده شد. جهت جهش زایی استرین P.Putida دارای فعالیت هسته یخ، از روش الکتروپورشین و برای جهش زایی در ژن Ice از ترانسپوزون استفاده شد. جهش یافته ها مقاوم با کانامایسین شده و با محیط کشت انتخابی حاوی کانامایسین انتخاب شدند، با بررسی اثر جهش یافته ها روی گیاهچه های خیار، تعدادی از جهش یافته ها علائم یخ زدگی ایجاد نکرده و گیاهچه ها سالم باقی ماندند در حالیکه برخی از جدایه ها و تیمار شاهد مثبت یخ زدگی ایجاد نمودند.

نویسندگان

منصور کلانتر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، گروه بیوتکنولوژی،یزد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مرمحمدی میبدی، ع.م. و ترکش اصفهانی، س. (1383)، "جنبه های ...
  • Maki , G.A. and lindow , S.E. (1987) , "suriral ...
  • Ashworth , E.N . And kieft , T.L . (2000) ...
  • Burke, M. And lindow, S.E. (2005), "Interaction of antifreeze proteins ...
  • Thomasow , M.F.(2006) , role of responsive genes _ physiological ...
  • Hirano , G. And bailey , T.L. (2000) , "Biological ...
  • Castrillo , K.. (2003) , "Genetic engineering and protein synthesis ...
  • Wolber , J.S. (2002) , "ce nucleation activity and genes ...
  • نمایش کامل مراجع