کاربرد نانوبادی و بیواکتیوهای شتر

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,417

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_006

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

آینده نگاری تلاشی نظام مند برای نگاه به آینده بلندمدت در حوزه های دانش، فناوری، اقتصاد، محیط زیست وجامعه است که با هدف شناسایی فناوریهای نوظهورو یا ارتقاء فن آوری های موجود انجام می شود. شتر حیوانی با فناوری شگفت انگیز می باشد. این دام می تواند برای بیابانزدایی، ایجاد اشتغال پایدار در مناطق محروم، تولید محصولات ارگانیک، تولید فرآورده های بیولوژیک و غذاهای عملگرا مورد استفاده قرار گیرد.ایمونوگلوبولین شتر منحصر به فرد است این ایمو نوگلوبولین فاقد زنجیره سبک بوده وبا داشتن زنجیره سنگینی که یک دومن کمتر دارد به نام نانوبادی خوانده می شود.نانوبادی بدلیل خاصیت شناسایی آنتی ژنهای غیر معمول وپنهان ، مقاومت در برابر شرایط نامتعارف،آبدوست بودن اسید آمینه های ناحیه 3CDR و کوچکی اندازه بسیار مورد توجه بوده و کاربرد هایی نظیر کمک در درمان تشخیص و درمان سرطان،شناسایی و مقابله با پاتوژنها بخصوص قارچ ها و انگل ها ، کمک در درمان مننژیت و طراحی بیوسنسورها برای آن در نظر گرفته می شود. شیر شتر حاوی پروتئین و پپتیدهای مهمی است که دارای خواص تغذیه ای، عملکردی و بیولوژیکی می باشند. بیو اکتیو های شیر به چهار گروه عمده زیر تقسیم می شوند: 1-بیو اکتیو هایی که موجب فعالیت بهتر سیستم گوارشی می شوند. 2-بیو اکتیو هایی که سبب رشد نوزاد می گردند. 3- بیو اکتیو هایی که سبب تقویت سیستم ایمنی می شوند. 4- بیو اکتیو هایی که نقش ضد میکروبی دارند.از بیو اکتیو های مهم شیر شتر می توان به لاکتوپراکسیداز، لاکتوفرین و WAP نام برد. لاکتوپراکسیداز خاصیت ضد میکروبی داشته و در صنعت کاربرد دارد. لاکتوفرین باعث تکثیر، تمایز و فعال شدن سلول های سیستم ایمنی و تقویت پاسخ ایمنی می گردد.از طرف دیگربه عنوان یک فاکتور ضد الت هابی عملکرده و خاصیت ضد ضد سرطانی و ضد ویروسی دارد. که اخیرا کاربرد فراوانی پیدا نموده است WAP دارای نقش تنظیمی منف ی در پیشرفت چرخه سلولی سلول های اپی تلیالی پستان 6(EPH4|K ) می باشد، هم چنین باعث کاهش تومورزایی و تهاجم سلول های سرطان سینه می شود.طی چند سال کار در خصوص خالص سازی ، بررسی خواص و انکپسوله کردن برخی از بیو اکتیو های شیر شتر تجربیاتی حاصل شده است که در این مقاله بدان اشاره می گردد.

نویسندگان

سعید زیبایی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن وسرم سازی رازی شعبه شمال شرق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ) Adlerova. L, Bartoskova A., Faldyna M., (2008) Lactoferrin: a ...
  • B olori moghadam .M., Zibaei. _ Sal ehmoghadam. M., Norozi ...
  • Harmsen, M.M., De Haard, H. J., 2007. Properties, production, and ...
  • Kappeler , S.R. 1998 . Compositional and structural analysis of ...
  • Korhonen, H., Pihlanto, A. (2006). Bioactive Peptides: Production and Functionality. ...
  • Nukumi .N, Iwamori.T., Kano.K., Naito.K., Tojo. H. (2007)Red uction of ...
  • ParkY.W., _ Bioactive Components in Milk and Dairy Products. A ...
  • نمایش کامل مراجع