بررسی تاثیر کودهای زیستی بر عملکرد و اجزای عملکرد خیار

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 850

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_015

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

بیوتکنولوژی خاک به علم مطالعه و بکارگیری موجودات زنده خاکزی و فرایندهای متابولیکی آنها برای افزایش عملکردگیاه اطلاق می گردد. این ریزجانداران خاکزی به نحوی در افزایش قابلیت استفاده گیاه از عناصر غذائی، بهبود خواص فیزیکی و شیمیائی خاک و به طور کلی افزایش عملکرد گیاه نقش دارند. این تحقیق به منظور بررسی اثرات کودهای زیستی بر میزان عملکرد و اجزای عملکرد خیار و به منظور کاهش مصرف کودهای فسفره شیمیایی در سال زراعی 91-90 در مزرعه ای به مساحت هشتصد متر مربع واقع در منطقه دشتی اصفهان با استفاده از سطوح مختلف کودهای شیمیایی( 100% ، 75% ، 50% و 25% و 0) و کود زیستی تلقیح شده با دو نوع باکتری سودوموناس پوتیدا سویه p13 پانتوا آگلومرانس سویه5 p تحت عنوان کود زیستی بارور 2 و باکتری افزاینده رشد گیاه در تیمارهای جداگانه، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. پس از انجام عملیات آماده سازی زمین و آنالیز خاک و آب مزرعه کاشت انجام گرفت. پس از انجام عملیات داشت و نمونه برداری به صورت تصادفی، نمونه ها به آزمایشگاه منتقل شدند، عملکرد، میزان کلروفیل برگ، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه تعیین شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی و مقایسه نتایج به دست آمده از بخشهای مختلف این تحقیق نشان میدهد که میزان عملکرد،کلروفیل، طول بوته خیارها، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه در حضور باکتر یهای مذکور افزایش یافته است. به عبارت دیگر حضور این دو نوع باکتری در خاک باعث افزایش فاکتورهای رشد خیار می شوند. با توجه به نتایج این آزمایش میتوان مصرف کودهای زیستی را برای کاهش مشکلات اقتصادی و زیست محیطی ناشی از مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و دستیابی به محصولی با کیفیت و کمیت بالاتر توصیه نمود.

نویسندگان

فرانک مشبکب اصفهانی

دانشجو ی کارشناسی ارشد ، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس

حسین بشارتی

رئیس مرکز تحقیقات آب وخاک –کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Vessey, j. k., 2003. Plakt growth promoting rhizobacteria as biofertilizer. ...
  • Halder, A. K., Chakrabaty, P. K., 1990. Solubilization of roke ...
  • Ramesh, P., 2008. Organic farming research in M. P. Organic ...
  • Gharib, F. A., Moussa, L. A., Massoud O. N., 2008. ...
  • Sabashini, H. D., Malavannan, S., Kumar, P., 207. Effect _ ...
  • Kachroo, D., Razdan, R., 2006. Growth, Nutrient uptake and yield ...
  • Son, T. T. N., Diep, C. N., Giang, T. T. ...
  • El-Gizawy, N. K. B., Mehasen, S. A. S., 2009. Response ...
  • Afzal, A., Ashraf, M., Asad, S., Farooq, M., 2005. Effect ...
  • نمایش کامل مراجع