بهینه سازی کدونی ژن کد کننده سیتوکروم باکتریایی 450P برای انتقال به خانواده سولاناسه جهت کاهش اثرات علف کش ها

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 664

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_066

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

تکنولوژی DNA نوترکیب امکان انتقال ژن از یک گونه به گونه هایی کاملا متفاوت را فراهم آورده است اما مسئله حائز اهمیت بیان مناسب این ژ نها در گونه گیرنده است. موجودات مختلف برای بیان ژ نها، کدون های خاصی را ترجیح م یدهند. کارایی فرآیند ترجمه از فراوانی کدو نهای بکار رفته در ژن تاثیر می پذیرد بنابراین برای رفع مشکلات کلون کردن ژ نها و انتقال آن ها از یک گونه به گونه ای غیرخویشاوند بهین هسازی کدونی امری ضروری است. برای تسریع و سهولت مبارزه شیمیایی با علف های هرز خانواده سولاناسه که از نظر ارزش غذایی و اقتصادی بسیار مورد توجه است ایجاد ارقام مقاوم به عل فکش راهکاری کاربردی است. آنزیم سیتوکروم 450 P سمیت عل فکش را در گیاه کاهش می دهد و گیاهان دارای این آنزیم م یتوانند سطح بالاتری از عل فکش را تحمل نمایند، بدین منظور توالی ژن کد کننده سیتوکروم 450 P از باکتری Sfreptomyces griseolus با شماره دست یابی 426708 AB از سایت (http://www.ncbi.nlm.nih.gov)NCBI دریافت شد و با نرم افزار Vector NTI advance11 بهینه و سایر آنالیزها با نرم افزار DNAStar انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد درصد GC در توالی اولیه از 68 % به 39 % در توالی بهینه شده کاهش یافته است، که به دلیل تغییر در نوع کدونهای ترجیحی می باشد. مقایسه توالی منشا و توالی بهینه شده، تغییر در کدونهای ترجیحی، جایگاه شناسایی آنزیم های برشی و ترکیب بازها را نشان داد و در نهایت ترجمه هر دو توالی، مشخص شد هر دو توالی آمینو اسیدهای کاملا یکسانی را کد می کنند و بهینه سازی هیچ تغییری در نوع و ترتیب آمینو اسیدها به وجود نیاورده است.

نویسندگان

بهناز دولت آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

غلامعلی رنجبر

دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی

مسعود توحیدفر

دانشیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

علی دهستانی کلاگر

استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Aota, S.-., Gojobori, T., Ishibashi, F., Maruvama, T. and Ikemura, ...
  • Baca, A. M., and Hol, W. G, 2000. Overcoming codon ...
  • Brinkmann, U., Mattes, R. E, . and Buckel, P. 1989. ...
  • Frear DS, Swanson HR, Thalacker FW (1991) Ihduced oxidation of ...
  • Grantham R., 1980 Workings of the genetic code.Trends Biochem Sci ...
  • Sharp P. M., and Li WH., 1986. An evolutionary perspective ...
  • نمایش کامل مراجع