خالصسازی و بررسی پارامترهای سینتیکی آنزیم آلفاآمیلاز بدست آمده از سویه بومی Bacillus licheniformis-AZ2 جداسازی شده از چشمه آبگرم قینرجه (استان اردبیل)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 505

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_121

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

آلفاآمیلاز آنزیمی است که پیوندهای آلفای تشکیل دهنده پلی ساکاریدهایی همچون نشاسته و گلیکوژن را شکسته و آنها را به گلوکز و مالتوز تبدیل میکند آلفاآمیلازهای ترموفیل برای استفاده در صنعت بسیار مهم می باشند. آمیلازهای تجاری بیشتر از باسیلوس یا آسپرژیلوس بدست میآیند. علیرغم مشابهت توالی پروتئینی آلفاآمیلاز در باکتری مزوفیل Bacillus lichenifromis با B.Stearothermophilus و Bacillus amyliquuefaciens آنزیم آمیلازی این سویه مقاومت دمایی بیشتری را نشان میدهد به همین دلیل از آلفاآمیلاز B.licheniformis به طور گستردهای در فرایند مایع سازی نشاسته استفاده می شود. در این مطالعه آنزیم آلفاآمیلاز مقاوم به حرارت از باکتری Bacillus licheniformis-AZ2 جدا شده از چشمه آبگرم قینرجه استان اردبیل خالصسازی و خصوصیات آن مورد بررسی قرار گرفت. در نخستین گام سویه مورد نظر در محیط تولید پایه به منظور تولید آنزیم کشت داده شد، سپس آنزیم آلفاآمیلاز به وسیله کروماتوگرافی تعویض یونی و فیلتراسیون ژلی جدا و خالصسازی شد. مطالعه SDS-PAGE وجود تک باند 56 کیلو دالتونی را نشان داد. هم چنین مطالعات آنزیم شناسی نشان داد که بهینه دما و اسیدیته فعالیت آنزیم به ترتیب C ° 80 و pH 7 بود. حضور یون +2 Ca باعث تحریک فعالیت آنزیم مرکاپتواتانول و PMFS تأثیری بر روی فعالیت آنزیم نشان ندادند. مقدار Vmax و Km برای نشاسته به ترتیب 7/35 و 3/48 محاسبه گردید. با توجه به خصوصیات بدست آمده، این آنزیم میتواند در فرآوری نشاسته در صنایع غذایی کاربرد داشته باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

علی دلجو

استادیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی س

صمد گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه

ایمان آرضی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه

پریسا استاد احمدی

کارشناس آموزشی گروه بیو تکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ب