اثر مهاری عصارههای Ferula persica روی قارچ Sclerotinia sclerotiorum

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 788

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_156

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

جنس Ferula بیش از 130 گونه در جهان دارد Ferula persica یکی از گونههای مشهور این جنس در ایران میباشد در این مطالعه اثرسه عصاره ان یکی از گونههای مشهور این جنس در ایران میباشد در این مطالعه اثرسه عصاره ان- Sclerotinia sclerotiorum بررسی گردید قارچ Sclerotinia sclerotiorum یکی از انگلهای گیاهی با دامنه وسیع میزبانی محسوب میشود، در این آزمایش از عصارههای گیاه فرولا پرسیکا غلظتهای 10 ، 1 ، 0/1 و 0/01 در محیط کشت PDA تهیه شده و در پتری دیشهای مجزا ریخته شد کلیه آزمایشها در سه تکرار انجام گرفت. با استفاده از چوب پنبه سوراخ کن، از محیط کشت پایه PDA حاوی قارچ اسکلرروتینیا به قطر 0/5 سانتی متر برداشته شده و در پتری دیشهای حاوی عصاره قرار داده شد و بعد از گذشت یک هفته میزان رشد میسیلیوم قارچ در اطراف مقاطع اندازهگیری شد نتایج نشان داد که عصاره متانولی نسبت به دو عصاره دیگر دارای اثر مهاری قویتری بود بهطوری که در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر تقریبا باعث مهار رشد قارچ گردید از آمفوتریسین بهعنوان شاهد استفاده گردید MIC محاسبه شده برای آمفوتریسین در خصوص قارچ مورد نظر برابر 025 /( میلیگرم بر میلیلیتر) محاسبه شد.

نویسندگان

سمیه مظفری

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه محقق اردبیلی

مهدی رضوی

استادیار دانشکده علوم پایه دانشگاه محقق اردبیلی

علیرضا قاسمیان

استادیار دانشکده علوم پایه دانشگاه محقق اردبیلی

زهرا نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Jadidi, M., Vafaei, AA., Miladi-Gorj, H., Babaei- Saeed-Abadi, A., 2010. ...
  • Moghanloo, M., Aminpour, A., Ahmadi, M. J., Oliya, A., 2009. ...
  • Purdy, LH., 1979. Sclerotinia sclerotiorum: History, diseases, and symptom pathology, ...
  • نمایش کامل مراجع