اثر تیمارترکیبات مختلف هورمون D - 4 ، 2 بر متابولیتهای ثانویه کالوسبرگ استویا در محیط MS

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,702

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_172

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

امروزه تولید متابولیت های ثانویه گیاهان با توجه به افزایش گرایش مردم به مصرف داروهای گیاهی یکی از اهداف اصلی در کشت بافت است. در این راستا به منظور بررسی اثر نوع، ترکیب و غلظت هورمونها بر میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی پژوهشی روی برگ گیاه استویا به صورت طرح کاملاً تصادفیدر 3 تکرار با 6 غلظت هورمونی انجام گرفت. در این آزمایش از هورمو نهای D - 4 ، 2 کینتین Kin بنزیلآدنین BA در محیط MS استفاده شد. نتایج نشان داد که بین ترکیبات هورمون از نظر میزان فنل، فلاونوئید و فعالیت آنت یاکسیدانی بنزیلآدنیناختلاف معنیداری وجود دارد. بطوریکه نوع ، غلظت و ترکیب هورمون از عوامل مؤثر بر میزان تجمع این ترکیبات در کالوس بشمار میرود. نتایج حاکی از آن بود که بیشترین میزان فنل مربوط به تیمار هورمونی mg/lit 1 D - 4 ، 2 بود، بیشترین فلاونوئید در تیمار 1 D - 4 ، 2 mg/lit +BA(0.25)mg/lit و در مقابل ک مترین میزان فنل و فلاونوئید در ترکیب 2,4- D(1) mg/lit +KIN (0.25) mg/lit مشاهده شد.همچنین این مطالعه مبین ارتباط مستقیم فعالیت آنتیاکسیدانی با میزان فنل، فلاونوئید بود به طوری که بیشترین فعالیت درصد مهار رادیکال آزاد در تیمارهایی با بیشترین فنل و فلاونوئید دیده شد. بنابراین با تعیین نوع و ترکیب هورمون میتوان متابولیتهای ثانویه مورد نظر را به صورت مستمر کشت بافت تولید کرد.

نویسندگان

زهرا طاهریان مقدم

گرگان دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عظیم قاسم نژاد

گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی علیزاده

گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خدایار همتی

گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Amor, Evangeline C .January 2005. Frontiers in Natural Product chemistry ...
  • Noguchi N, Niki E. Phenolic antioxidants: A rationale fordesign and ...
  • Sivaram, L. and Mukundan, U.2003. Invitro culture studies O1 stevia ...
  • Williams GM, IatropoulosMJ, Whysner J. Safety as Ses S _ ...
  • نمایش کامل مراجع