ضرورت توجه به جنبه های حقوقی و اخلاقی فناوری بیوتکنولوژی در ایران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 972

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_198

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

از زمانی که برای اولین بار (سال های 2000BC - 4000 ) از بیوتکنولوژی در کشور مصر و سومر استفاده شد دیدگاه افراد نسبت به بیوتکنولوژی متفاوت بوده است. بیوتکنولوژی امروز در دنیا به عنوان یکی از پر بازده ترین صنایع نوظهور توانسته است گوی سبقت را از دیگر تکنولوژی ها برباید و هر روز سرمایه گذاری بیشتری در امر تحقیقات آن صورت گیرد. در عرصه علمی نیز این فناوری بدلیل اهمیت راهبردی آن بیش از هر عاملی سیمای برخی علوم مانند زیست شناسی، کشاورزی، مهندسی ژنتیک را متحول ساخته است. روند رشد بیوتکنولوژی در ایران طی دو دهه گذشته بسیار کند و همراه با چال شهای عدیده ای بوده است. در هر حال نظر بر این است که بیوتکنولوژی انقلاب شگرفی را در تاریخ حیات انسان موجب گردیده و آثار آن روزبه روز آشکارتر می گردد. از آن جا که یکی از اهداف ف نآوری زیستی پیشی جستن بر انجام تحقیقات علمی طولانی مدت می باشد ولی چنانکه شایسته است نه به لحاظ اجتماعی و نه به لحاظ جنبه های مختلف ایمنی مطالعات و بررس یهای چندان زیادی در این موضوع صورت نگرفته و کنترل این موهبت بزرگ الهی به مرور زمان سخت تر م یگردد. از این رو با توجه به اینکه ممکن است هیچ یک از محققان عواقب منفی ناشی از این ف نآوری را عهده دار نگردد، می توان گفت که استفاده از آن سؤالات مهمی را در ذهن و فکر بشر بوجود آورده است. لازم به ذکر است عدم هماهنگی در حوزه این فناوری موجب بروز مشکلاتی می شود که اگر راه حل شایست های برای آن اندیشیده نشود ب یتردید آسیب های جدی را به جامعه تحمیل می کند. در این مقاله سعی شده است با توجه به نظرات تعداد زیادی از محققین کشور و تجربه موجود بعضی از کشورهای موفق این موضوع مورد بررسی و توجه قرار گیرد.

نویسندگان

آتنا اسلامی فاروجی

دانشگاه پیام نور، گروه علمی کشاورزی، تهران

ابراهیم مصطفوی مندی

دانشگاه پیام نور، گروه علمی کشاورزی، تهران

آزاده اسلامی فاروجی

دانشگاه پیام نور، گروه علمی کشاورزی، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Comstock, G. 2002. Ethics and Genetically Modified Foods in Genetically ...
  • Ford Runge, C., Senauer, B. 2007. How Biofuels could Starve ...
  • Hoban, T. J. 2004. Public Attitudes towards Agricultural Biotechnology, ESA ...
  • Levidow, L. 2005. "Governing Conflicts oVer Sustainability: Agricultural Biotechnology in ...
  • Macer, D. 2000. "Changing attitudes to biotechnology in Japan", Nature ...
  • Ramanna, A. 2006, India's Policy _ Genetically Modified Crops, Asia ...
  • نمایش کامل مراجع