بررسی جمعیت ماهی راشگوی معمولی Eleutheronema tetradactylum در سواحل خلیج فارس با کمک نشانگر ریزماهواره

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 764

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_233

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

اشگوی معمولی در آبهای ساحلی کم عمق با بستر شنی یا گلی زندگی می کند. از نظر اقتصادی جز ماهیان ممتاز خلیج فارس محسوب می شوند. نمونه برداری در این تحقیق با استفاده از قایق های صیادی مجهز به تورگوشگیر و بعضاً قلاب در حوزه خلیج فارس انجام شد. تعداد شش جایگاه آلل استفاده شد. بیشترین تعداد آلل مشاهده شده در جایگاه Eletet2 و مربوط به نمونه های استان بوشهر ( 5 آلل) و کمترین مقدار آن در جایگاه Eletet16.0 و مربوط به نمونه های استان خوزستان می باشد ( 1 آلل). کمترین دامنه Ho در جایگاه Eletet16.0 درنمونه های جمع آوری شده از استان خوزستان و بیشترین مقدار در جایگاه Eletet16.0 مربوط به استان بوشهرمی باشد. بیشترین مقدار شاخص شانون در جایگاه Eletet2 در استان بوشهر 1/494 و کمترین مقدار آن جایگاه Eletet17 در استان خوزستان 0/637 می باشد. بر اساس تست AMOVA درسطح احتمال 0/01 اختلاف بین نمونه های هرمنطقه 0/05 P≤ و 76% اختلاف بین گروه ها(نواحی) 0/05 P≤ و 0% اختلاف بین مناطق 0/05 P≤ و 24% محاسبه شد. شباهت ژنتیکی بر اساس معیار 1972 Nei میان نمونه های استان خوزستان و بوشهر 0/486 و فاصله ژنتیکی میان نمونه های استان خوزستان و بوشهر 0/615 وجود دارد. در مطالعه حاضر بیشترین مقدار هتروزایگوسیتی مورد در جایگاه Eletet2 در نمونه های استان بوشهر می باشد. بیشترین مقدار هتروزایگوسیتی مشاهده شده Ho ، 0/923 مربوط به جایگاه Eletet16.0 و نمونه های استان بوشهر می باشد. در این بررسی مقدار هتروزایگوسیتی مشاهده شده از مقدار هتروزایگوستی مورد انتظار بیشتر می باشد که بیانگر تغییرپذیری ژنتیکی در این ماهی بعلت مهاجرت ها نزدیک و دور و دسترسی به آبهای آزاد(جریان ژنی بالا) می باشد. نتایج حاکی از آن است که احتمالاً یک جمعیت ماهی راشگوی معمولی در مناطق نمونه بردای وجود دارد و لازم است نگاه شیلات در مدیریت این گونه، یکسان باشد.

نویسندگان

امیر جافریان

عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان -ملاثانی

حسین ذوالقر نین

گروه زیست شناسی دریا- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

مهدی محمدی

مرکز مطالعات و پژوهش های خلیج فارس- دانشگاه خلیج فارس

محمدعلی سالاری علی آبادی

گروه زیست شناسی دریا- دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bagley, M.., S.E. Franson, S.A. Christ, E.R. Waits, G.P. Toth., ...
  • Horne, J.B., P. Momigliano, D.T. Welch, S.J. Newmman & L.V. ...
  • Jaferian A, Mohammadi M, Qasemi SA, Hossini S.J., 2010. A ...
  • Nei, M., 1996. Phylogenetic analysis in molecular evolutionary genetics. Annu ...
  • Pember, M. B., 2006. Characteristics of fish communities in coastal ...
  • نمایش کامل مراجع