تعیین پروفیل ویروئیدی در بعضی ارقام مرکبات با استفاده از تکنیکهای بیولوژیک و مولکولی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 510

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_295

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

هفت ویروئید مهم از مرکبات با درجات مختلف خسارت گزارش شده است. در این تحقیق ارزیابی آلودگی ارقام تجاری پرتقال تامسون ناول، خونی مورو، نارنگی پیج و پوملو نسبت به ویروئیدهای مرکبات مورد بررسی قرارگرفت. در این بررسی، گیاهان بالنگ اتراگ C. Medica به عنوان محک عمومی ویروئیدهای مرکبات با اینوکولوم از منشا درختان مادری ارقام مذکور از طریق پیوند پوستک آلودهشده و در شرایط کنترل شده دمایی گلخانه )روز 44 ، شب 22 درجه سانتیگراد( نگهداری گردید. شش ماه پس از آلوده سازی، استخراج RNA به روش SDS-Potassium acetate از بافت اتراگ RT-PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ویروئیدهای HSVd ، CBLVd ، CDVd و CBCVd انجامشد. پس از استخراج با فنل خالص سازی و ردیابی RNA ویروئیدهای مرکبات برای جداسازی آن، با استفاده از سیستم الکتروفورز پی در پی در ژل پلی اکریل آمید (S-PAGE) انجام شد. بدین صورت که ابتدا RNA استخراج شده تحت جریان الکتریکی 04 میلی آمپر به مدت 2/5 ساعت قرار گرفت سپس قسمتی از ژل )محل تجمع RNA ویروئید( برش داده شده و به ژل دوم منتقل گردید، تحت جریان الکتریکی 12 میلی آمپر به مدت 4/5 ساعت قرارگرفت و رنگ آمیزی با نیترات نقره انجام شد. به منظور انجام هیبریداسیون RNA استخراج شده پس از قرار گیری تحت شرایط واسرشتی ژل پلی اکریل آمید به مدت 2/5 ساعت در جریان الکتریکی 04 میلی آمپر به ممبرن منتقل گردید هیبریداسیون با استفاده از پروبهای ویروئیدهای CEVd و HSVd با استفاده از DIG نشاندار شده انجام شد. نتایج، آلودگی ارقام تامسون ناول و خونی مورو را به ویروئیدهای مذکور تایید کرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

لیلا براهیمی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه

مهدی بنی هاشمیان

عضو هیئت علمی بخش گیاهپزشکی، موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر

علی الهی نیا

استاد گروه گیاهپزشکی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان.

نجمه بنی هاشمیان

دانشچوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Astruc, N., Marcos, j. f., Macquaire, G., Cavdresse, T., and ...
  • Bernad, L. and N. Duran-Vila. 2006. A novel RT-PCR approach ...
  • Hadidi. A, R. Flores, J. W. Randles, J.S. Semancik. (Eds). ...
  • Igloi, G. L. 1983. Silver stain for the detection of ...
  • Pallas, V., Sanchez- Navarro, J. A, Mas, P., Canizares, M. ...
  • Rivera-B ustamante, R. F., Gin, R., and Seman- cik, J. ...
  • نمایش کامل مراجع