بررسی امکان تکثیر چند باکتری محرک رشد گیاه درچای کمپوست Vermiwash

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 777

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_371

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

مایه تلقیح باکتریایی از جمله مواد بیولوژیکی هستند که نقش مهمی در افزایش عملکرد بعضی از گیاهان از جمله لگم ها دارند. در ساخت مایه تلقیح ابتدا باکتری انتخابی در محیط مناسب تکثیر داده می شود و پس از تکثیر از زمان تولید در کارخانه تا زمان مصرف در مزرعه روی محیط حامل مناسب نگهداری شود. در روش و مقیاس آزمایشگاهی معمولاً از محیط کشت Yeast Mannitol Broth(YMB) یا Nutrient Broth(NB) برای تکثیر آنها استفاده می شود. گرانی و وارداتی بودن مواد تکثیر دهنده باعث افزایش قیمت محصول تولیدی(مایه تلقیح) می شود. لذا در هنگام تولید کود های بیولوژیک در مقیاس زیاد معمولاً از آب پنیر ، ملاس چغندر قند و عصاره جو برای تکثیر باکتری های ریزوبیومی استفاده می شود. در خصوص استفاده از ورمی واش به عنوان ماده تکثیری باکتری های محرک رشد و از جمله ریزوبیوم ها گزارشات کمی وجود دارد. لذا در این تحقیق امکان استفاده از غلظتهای مختلف چای کمپوست یا ورمی واش 20 40 60 80 و 100 در صد) به عنوان ماده تکثیر دهنده برای چند باکتری محرک رشد گیاه ،Azospirillum irakense P.fluorescens و Pseudomonas putida با یکی از محیط های عمومی تکثیر باکتری یعنی محیط کشت Nutrient Broth بررسی شدند و در نهایت معلوم گردید که بین باکتری های محرک رشد گیاه از لحاظ توانایی رشد و تکثیر در محیط مذکور تفاوت وجود دارد و بیشترین تعداد باکتری بعد از 96 ساعت انکوباسیون مربوط به باکتری Pseudomonas putida بود. اثر غلظت ورمی واش روی جمعیت باکتری ها نشان داد که در صورت استفاده از غلظت های بالاتر ورمی واش( 60 درصد)، این ماده تونایی تکثیر باکتری های مورد نظر را تا حد محیط کشت های Nutrient Broth دارد و می تواند در پروسه تکثیر از آن استفاده نمود.

نویسندگان

محمد حسین ارزانش

ستادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ansari, A. A. (2008). "Effect of Vermicompost on the Productivity ...
  • Ansari, A. A. and K. Sukhraj (2010). "Effect of vermiwash ...
  • Bashan, Y. (1998). _ Imoculants of plant growt h-promoting bacteria ...
  • Bissonnette, N. and R. Lalande (1988). "High survivability of cheese ...
  • Daza, A., C. Santamaria, et al. (2000). "Perlite as a ...
  • Ismail, A. (1997). Vermicology: the biology of earthworms, Orient Longman. ...
  • Kostov, O. and J. M. Lynch (1998). "Composted sawdust as ...
  • _ _ _ _ _ compost tea." International Journal of ...
  • Philpotts, H. (1976). "Filter mud as a carrier for Rhizobium ...
  • Shivsubraman an, _ and M. Ganeshkumar (2004). "Influence of vermiwash ...
  • Somasegaran, P. and H. J. Hoben (1994). Handbook for Rhizobia ...
  • نمایش کامل مراجع