بررسی تیمار های مختلف هورمونی GA3 و BAP در مرحله ی پرآوری چهار رقم هلو

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,208

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_473

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

اغلب باغات هلو در ایران با مشکل جدی بیماری های ویروسی مواجه هستند که هر ساله میزان آلودگی افزایش می یابد و تاثیر منفی قابل توجهی بر عملکرد و کیفیت میوهای تولیدی دارد. هدف این تحقیق کشت ریزنمونه های تک گره عاری شده از ویروس ارقام مختلف هلو و تکثیر هسته اولیه می باشد. در پایان دوره ی گرما درمانی، شاخه هایی که در این دما دوام آورده اند و رشد نموده اند از قسمت انتهایی جدا کرده و در محیط کشت پرآوری قرار میدهیم و برای رشد در اتاق رشد با دمای معمولی 25 درجه و شدت نور 5000 لوکس نگهداری می شود. در این مرحله آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی پیاده شد. تیمارها شامل 1- چهار رقم هلو به نامهای آلبرتا، ردتاب، دیکسی و حاجی کاظمی و 2 - دو تیمار هورمونی شامل mg/l 1 : GA3- mg/l 1/5 : BAP و BAP:2 mg/l _ GA3: 2mg/l بودند. 30 روز پس از کشت ریز نمونه های ارقام مختلف در محیط ها با تیمار های مختلف هورمونی، طول، تعداد شاخه و تعداد برگ هر شیشه اندازه گیری، شمارش و ثبت گردید. در تمامی صفات با افزایش سطوح BAP و GA3 طول و تعداد شاخه و تعداد برگ افزایش یافت و بیشترین مقدار در تمامی صفات مربوط به تیمار BAP:2 mg/l _ GA3: 2mg/1 می باشد. به این ترتیب نتایج اندازه گیری نشان میدهد که رقم حاجی کاظمی تحت تیمار هورمونی BAP:2 mg/l _ GA3: 2mg/l با میانگین طول شاخه 34/7 میلی متر و تعداد شاخه 3/127 بیشترین اندازه را به خود اختصاص داد و رقم آلبرتا تحت تیمار هورمونی BAP: 1/5 mg/l _ GA3: 1mg/l با میانگین طول شاخه 23/17 میلی متر و تعداد شاخه 1/3 کمترین میزان را به خود اختصاص داد. رقم رتاب تحت تیمار هورمونی BAP:2 mg/l _ GA3: 2mg/l بیشترین تعداد برگ 38/33 را به خود اختصاص داد.

نویسندگان

رضا ضرغامی

عضو هیت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی

ندا حصار

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

الناز سیف

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد دانشکده زیست شناسی دانشگاه شهید بهشتی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Cangi Moghadam, E., Bolandi, A. R., Anahid, S. 1387. Microprop ...
  • Dorkovic, J. 2006; Rapid microprop agation of mature wild cherry ...
  • Dunez, J., Sutic, D., 1988. Plum pox virus. In: Smith, ...
  • Rodriguez, R., Lopez, C., Diaz-Sala, C., Berros, B. (1993). Simultaneous ...
  • Saadat, Y. A., Hennerty, M. J. (2002). Factors affecting shoot ...
  • _ Stoev, _ Iliev, P., Milenkovv, M.. 2004. Sharka disease-an ...
  • نمایش کامل مراجع