بررسی کالزایی در گیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,309

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_497

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

گیاه دارویی زوفا (Hyssopus officinalis)متعلق به خانواده نعناعیان (Laminaceae) میباشد. این گیاه چند ساله، بوتهای با ساقههای متعدد چوبی است و یکی از مهمترین گیاهان مورد استفاده در صنایع دارویی، بهداشتی و تولید مواد غذایی است. زوفا در بهبود سرماخوردگی، سرفه، گلودرد، آسم و بیماری های تنفسی مؤثر است. این گیاه را میتوان جهت درمان اختلالات عصبی مانند افسردگی و اضطراب مورد استفاده قرار داد. مطالعات نشان داده است، زوفا می تواند مهارکننده ویروس ایدز باشد که این ویژگی را به نوعی پلیساکارید نسبت میدهند. این تحقیق به منظور بررسی کالزایی در این گیاه دارویی ارزشمند انجام شد. ابتدا بذرهای گیاه زوفا پس از استریل شدن بر روی محیط کشت MS بدون تنظیم کنندههای رشد گیاهی قرار داده شد. پس از جوانه زدن بذرها، آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار اجراء شد. فاکتور اول نوع ریزنمونه با دو سطح ( برگ و ساقه) فاکتور دوم تنظیم کننده رشد گیاهی D - 4 ، 2 با پنج سطح 0 ، 0/5 ، 1 ، 1/5 و 2 میلیگرم بر لیتر به منظور القاء کالوس، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، در محیط کشت حاوی تنظیم کننده رشد D - 4 ، 2 ؛ 0/5 ، 1 ، 1/5 میلیگرم بر لیتر در هر دو ریزنمونه 100 % کالزایی ایجاد شده بطوریکه کالوسهای تشکیل شده از ریزنمونه ساقه در مقدار 1 میلیگرم در لیتر D - 4 ، 2 از نظر کیفی وضعیت بهتری را نشان دادند، لذا این محیط برای تولید کالوس در گیاه دارویی زوفا پیشنهاد میگردد .

کلیدواژه ها:

زوفا ، شرایط درون شیشهای ، تنظیم کننده رشد گیاهی ، محیط MS

نویسندگان

علیرضا زبرجدی

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه- گرو

مژگان ملصقی

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه

دانیال کهریزی

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه- گرو

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Omidbaighi, R. 2006. Approaches produce and products of medicinal plants. ...
  • Ghasempour, H. R., Kahrizi, D. and Mahdieh , N. 2007. ...
  • Moaveni, P. Medicinal Plants. Azad University branch of Kashmar Press. ...
  • Behbahani, M. 2009. Anti Viral avtivity if the methanolic leaf ...
  • Nanva, Z., Slavova, Y., Nenkova, D., and Ivanova, I. 2007. ...
  • نمایش کامل مراجع