گروه بندی برخی از اکسشن های مومی آویشن ایران با استفاده از صفات ملکولی و فیتو شیمیایی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 433

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_669

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

آویشن یکی از قدیمی‌ترین گیاهان دارویی می‌باشد که از آن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می‌شود. در این تحقیق 13 نمونه از گیاه دارویی آویشن متعلق به گونه‌های Thymus daenensis ، T. Migricus ، T pubsence و T. Fedtschenkoi مورد ارزیابی های ملکولی و فیتو شیمیایی قرار گرفتن. نتایج تجزیه واریانس صفات شیمی اختلاف معنی‌داری را بین نمونه‌ها نشان داد. بیشترین حجم و وزن اسانس به ترتیب 1/6 و 1/35 در نمونه‌ ( 10) T. daenensis subs daenensis مشاهده شد. در دندوگرام نمونه‌ها به سه گروه اصلی تقسیم شدن. به منظور ارزیابی تنوع ملکولی نمونه‌های آویشن DNA ژنومی به صورت بالک با استفاده از روش CTAB گیاهان دارویی با کمی تغییرات استخراج گردید. برای انجام واکنش PCR از 20 آغازگر RAPD استفاده شد که تنها هشت آغازگر بان‌های باز و تکرار پذیر نشان دادند. از متن و 97 باند تولیدشده 61% آن‌ها چند شکل بودند. آنالیز داده‌ها با برنامه‌های POPGENE و NTSYS انجام و دندروگرام بر پایه UPGMA ترسیم شد. دندروگرام ترسیم شده در فاصله ژنتیکی 80% و گروه اصلی و کلی رابین 13 نمونه مشخص کرد. نمونه‌های ( 8) daenensis subs daenensis T. و (10) T. daenensis subs daenensis در کمترین فاصله ژنتیکی ده ( شباهت 92%) نسبت به هم و به نمونه‌های T. migricus و (11) T. daenensis subs daenensis در دورترین فاصله (شباهت 75%) نسبت هم قرار داشتن. نتایج به‌دست‌آمده از مقایسه ماتریس‌های فیتوشیمیایی و ملکولی تا حدودی با یکدیگر تطابق نشان دادند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بی بی لیلا علمداری

کارشناس ارشد پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شرق و شمال شرق کشور

عباس صفرنژاد

دانشیار پژوهشکده تکنولوژی کشاورزی شرق و شمال شرق کشور و مرکز تحقیقات

مرضیه دلیر

کارشناس ارشد پژوهشکده تکنولوژی کشاورزی شرق و شمال شرق کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • I-Bagherzadeh, F. 2009. Genetic diversity assessment of thyme and evaluation ...
  • _ Eche verrigaray, S., Agostini, G., Atti-Serfini, L., Paroul, N., ...
  • Gholami, B., Asgharzadeh, M.A., Negari, A And Zand, z.2007. evaluation ...
  • Jamzad, Z. 2010. Thymus and Satureja species. Institute Research of ...
  • Khanuja, SPS, Shasany, AK, Kumar, S. 1999. RAPD isolation of ...
  • Omidbeygi, R. 2006. Production of medicinal plants. Astane ghodse razavi. ...
  • نمایش کامل مراجع