اثر ارائه دو مرحلهای پروبیوتیک بر عملکرد گاوهای پرتولید هلشتاین

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,048

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_411

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

هدف از این مطالعه اثر پروبیوتیک بر عملکرد گاوهای شیرده پرتولید در اواسط دوره شیردهی میباشد. تعداد 56 رأس گاو هلشتاین پرتولید چند شکم زایش (میانگین 4 شکم زایش) در قالب طرح کاملاً تصادفی در دو تیمار (پروبیوتیک و شاهد) به مدت 40 روز مورد استفاده قرار گرفتند.ارائه پروبیوتیک با دستورالعمل خاصی انجام شد که از روز 1 تا 10 ، 58 گرم P-One بهازای هر رأس و از روز 11 تا 40 ، 28 گرم P-One و 28گرم DCP بهازای هر رأس دام بهصورت روزانه تغذیه میشد. جیرهها به صورت کاملاً مخلوط و در حد اشتها و با نسبت علوفه به کنسانتره 2/ 35 به 8/ 64 بودند و گاوها به صورت گلهای نگهداری میشدند. ارائه پروبیوتیک در کل دوره آزمایشی بهبودی را در قابلیت هضم الیاف ایجاد نکرد.درصد پروپیونات شکمبه در گروهی ازگاوها که از پروبیوتیک استفاده میکردند افزایش یافت ( 01 / P<0 ) و به تبع آن نسبت استات به پروپیوناتشکمبه در آنها تمایل به کمتر شدن داشت ( 10 / P<0 ). اما میزان pH شکمبه مانند کل مولار اسیدهای چرب و درصد استات و بوتیرات شکمبهتحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. میزان چربی شیر بهطور معنیداری با تغذیه پروبیوتیک افزایش پیدا کرد ( 05 / P<0 ) ولی تولید شیر و سایر ترکیبات آن تحت تأثیر این تیمارها قرار نگرفت. از این مطالعه اینچنین میتوان نتیجهگیری کرد که ارائه پروبیوتیک سبب بهبود بعضی شاخصهای تخمیریو تولیدی میشود میتوان آن را جایگزین موننسین کرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • . Benchaar C, Petit H V, Berthiaume R, Whyte T ...
  • . National Research Council. 2001. Nutrient Requirements of Dairy Cattle. ...
  • . Owens F N, Goetsch A L. 1988. Ruminal Fermentation ...
  • . Stein D R, Allen D T, Perry E B, ...
  • /38 1/07 0/93 0/13 0/3 1/42 1/42 0/15 0/05 ...
  • نمایش کامل مراجع