مطالعه اثر باکتریهای دارای آنزیم ACC – دآمیناز برعملکرد و اجزای عملکرد برنج ( Oryza sativa ) در شرایط شور

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 848

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_492

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

گیاهان در طول رشد و نمو خود در معرض عوامل تنش زای محیطی قرار دارند. یکی از مهمترین تنش ها، تنش شوری است که می تواند رشد و و محصول را در گیاه محدود سازد. اما برخی از باکتریهای مفید خاکزی از جمله باکتریهای دارای آنزیم ACC – دآمیناز می توانند براین عمل تأثیر بگذارند. در این تحقیق توان چهار سویه ازسودوموناسهای فلورسنت بر شاخص های رشد برنج در شرایط شور مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل، براساس طرح پایه کامل تصادفی در چهار تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل فاکتور اول پنج سطح شوری آب ( 700 ، 1400 ، 2800 ، 4200 ، 5600 میکروزیمنس بر سانتی متر ) و فاکتور دوم شامل پنج سطح سویه باکتری چهار مایه تلقیح سودوموناس فلورسنت ( 4، 11 ، 108 ، 169 ) و یک سطح بدون تلقیح(شاهد) بود. ریشه های نشاء های برنج رقم طارم دیلمانی پس ازتلقیح با سویه های مورد نظر در گلدانها کاشته شدند. آبیاری با تیمارهای مختلف آب شور در دوره رشد گیاه انجام شد. قبل از برداشت، شاخص های رشد گیاه شامل ارتفاع گیاه، طول برگ پرچم، تعداد خوشه بارور، خوشه نابارور و در مرحله برداشت بیوماس کل، طول ریشه، وزن ریشه و شاخص برداشت تعیین شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش شوری کلیه شاخص های اندازه گیری شده به طور معنی داری ( 01 . P<0 ) کاهش یافت. تلقیح برنج با سویه های مورد نظر در تمامی سطوح شوری باعث افزایش معنی دار شاخص های یاد شده به جزء خوشه نابارور گردید. در بین سویه های مورد بررسی، سویه سودوموناس پوتیدا 11 بیشترین تاثیر را بر شاخص های مورد بررسی در شرایط شور داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که در شرایط شور می توان از کلیه سویه های باکتریهای مورد آزمایش بعنوان باکتریهای محرک رشد گیاه استفاده نمود.

نویسندگان

ساره رجبی اگره

دانشجوی کارشناس ارشد علوم خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمودرضا رمضان پور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

محمدعلی بهمنیار

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین جعفرزاده ذغالچالی

کارشناس ارشد علوم خاک مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صبوری ح. رضایی ع. مومنی ع. 1387. ارزیابی تحمل به ...
  • قربانی م. حسینی ر. زاهدی م. 1387. واکنش رویشی ده ...
  • ملکوتی م ج. کشاورز پ. سعادت س. خلدبرین ب. 1382. ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • Mayak S. Tirosh T. Glick BR. 2004. Plant Growth promoting ...
  • Zahir ZA. Arshad M. Memon KS. _ Effectiveness of various ...
  • نمایش کامل مراجع