بررسی اثرات هیدروپرایمینگ بذر بر روی برخی صفات زراعی ارقام سویا

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 542

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_551

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

جهت بررسی اثرات پیش تیمار آبی بذر بر روی برخی صفات زراعی سویا آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگا ه آزاد اسلامی واحد اردبیل صورت گرفت. این آزمایش براساس طرح بلوکهای کلی تصادفی بودند که یکی از فاکتورهای پیش تیمار آبی بذر ( 8، 12 ، 16 ، 20 ساعت) بودند که در آب معمولی خیسانده شدند و سپس تا رطوبت حدود 30 درصد خشک گردیدند. یک نمونه بذری نیز به عنوان شاهد (بدون پیش تیمار) در نظر گرفته شد. و فاکتور دوم ارقام (ویلیامز و ( LV(17 ) بودند. نتایج این آزمایش نشان دادند که بین زمانهای هیدروپرایمینگ از نظر ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، عملکرد اقتصادی ودرصد روغن اختلاف معن یدار در سطح احتمال 1 درصد وجود داشت و در همه صفات پیش تیمار آبی 8 ساعت بهترین عملکرد را به وجود آورده است. ضمناً اثرات متقابل رقم با پیش تیمار آبی در مورد صفات ارتفاع بوته در سطح احتمال 1 درصد معنی دار شد. و نتایج جدول مقایسه میانگین نشان داد که رقم ویلیامز با پیش تیمار آبی 8 ساعت بیشترین ارتفاع را داشتند. بین ارقام نیز از نظر تعداد غلاف در بوته، عملکرد اقتصادی و ارتفاع بوته اختلاف معنی دار در سطح احتمال 1 درصد وجود داشت که در اکثر صفات به غیر از ارتفاع بوته رقم ( LV(17 بهترین عملکرد را نسبت به رقم ویلیامز به خود اختصاص داد. با توجه به نتایج بدست آمده اعمال پیش تیمار آبی بذر به علت کوتاه بودن طول دوره رشد و پیش تیمار آبی جهت افزایش عملکرد در مزرعهضروری تر به نظر می رسد و پیش تیمار آبی در 8 ساعت برای سویا قابل توصیه می باشد

کلیدواژه ها:

سویا ، صفات زراعی و هیدروپرایمینگ

نویسندگان

سیدسجاد موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ت

داور حیاتی خانقاه

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ت

علی محمدپورخانقاه

عضو باشگاه پژوهشگران جوان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Farooq, M., Basra, S.M.A. and Rehman, H. 2006. Seed Priming ...
  • Kaue, S., Gupte, A.K. and Kaur, N. _ Effect of ...
  • Rashid, A., Hollington, P.A., Harris, O. and Khan, P. 2006. ...
  • نمایش کامل مراجع