تاثیر تلفیق کولتیواسیون با مقادیر کاهش یافته علف کشها در کنترل علفهای هرز مزارع ذرت

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 610

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_599

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

به منظور تاثیر تلفیق کولتیواسیون با مقادیر کاهش یافته علف کشها در کنترل علفهای هرز مزارع ذرت رقم 704 آزمایشی در قطعه زمینی به مساحت 2000 متر مربع در سال زراعی 90 - 89 به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در شهرستان فسا انجام شد . تیمارهای آزمایش شامل فاکتور A (علف کش و شاهد) در 8 سطح و فاکتور B (کولتیواتور) در دو سطح می باشد. علف کشهای مورد استفاده شامل نیکو سولفورن که در دو سطح 80 و 40 گرم ماده موثره در هکتار، فورام سولفورن که در دو سطح 45 و 5/ 22 گرم ماده موثره در هکتار و اولتیما در دو سطح 175 و 5/ 87 گرم در هکتار می باشد. شاهد در دو سطح عاری از علف هرز در تمام فصل رشد و آلوده به علف هرز در تمام فصل رشد بود .فاکتور کولتیواتور ( B) در دو سطح عدم کولتیواتور و با کولتیواتور اعمال شد. نتایج نشان داد که تفاوت تیمارهای علف کشی و تیمار کولتیواتور معنی دار است. تیمارکولتیواتور تاثیر معنی داری بر کاهش وزن خشک علفهای هرز در کرتهای آزمایش در دو هفته پس از اعمال کولتیواتور نداشت. تفاوت تیمارها در کاهش وزن خشک علفهای هرز در 15 روز پس از تیمار معنی دار بود. بهترین تیمار علف کشی در کاهش وزن خشک عل فهای هرز تیمار اولتیما 175 گرم ماده موثره در هکتار بود.

نویسندگان

فرهاد مهاجری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

مریم شیرژیان

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه آزاد اسل

امین اله قسام

کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • Bicki, T. J., L. M. Wa. and S. K. Sipp. ...
  • Buhler, D. D., J. L. Gunsolus, and D. F. Ralston. ...
  • DeFelice, M. S., W. B. Brown, R. J. Aldrich, B. ...
  • Lee, S. D. and L. R. Oliver. 1982. Efficacy of ...
  • نمایش کامل مراجع