معرفی کلون انار پرپر گل سفیدPunica granatum var Ibescens حاصل شیمر

محل انتشار: همایش ملی انار
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,020

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ANAR01_068

تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1391

چکیده مقاله:

سه واریته انار پرپر شامل گل سفیدIbescensگل قرمزو گل دو رنگ یا ابلقWarigata با داشتن گ ل ه ای درشت،پرپر و با دوام به لحاظ تحمل زیاد در شرایط نامساعد مانند کم آبی ، شوری، دمای زیاد و کم، قابلیت توسعه در فضای سبز شهری را دارامی باشد. همچنین در پروژه های بهنژادی، امکان تلاقی ارقام زینتی با ارقام تجاری به منظور ایجاد تنوع در برخی از خصوصیات از جمله رنگ گل مطرح است که ممکن است به ارقام مقاوم به کرم گلوگاه منتهی شود . در مطالعه ای که از سال 1388 درمرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان آغاز گردیده، با یافت شدن یک مورد ازبوته ای که دارای یک شاخه با گ ل های پرپر سفید بود، اقدامبه ایجاد کلون توسط قلمه خشبی از هردو قسمت گل سفید و گل قرمز ابلق شد تا ثبات ژنتیکی این پدیده و استقلال آن از عوامل محیطی بررسی شود . همچنین بذر از تنها میوه تشکیل شده در قسمت موتاسیون یافته برداشت و پس از 95 روز استراتیفیکاسیون درلایه های ماسه مرطوب در دمای بین 4 تا 7 درجه سانتی گراد در گلخانه سرد کاشته شد . نتایج نشان می دهد که بر اساس آزمون t صفات 1- درصد گیرائی ( حدود 85 %)، میزان رشد طولی در سال اول ( حدود 50 سانتی متر ) و تعداد شاخه فرعی 3/2 عدد ) در هر عدد ) در هر گروه حاصل ازدو قسمت گل سفید و گل قرمز فاقد اختلاف معنی دار است . 2- رنگ گلبر گ های تولید شده در قلمه های واجد گل با منشاء اولیه آن ( قسمت موتاسیون یافته و قسمت اصلی ) مطابقت دارد . 3- دمبرگ همه بوته های کلون گل سفید فاقد رنگ دانه قرمز می باشند.( برعکس قسمت گل قرمز و سایر ارقام تجاری ). 4- دمبرگ دانهال های حاصل از کاشت بذر میوه تشکیل ش ده در قسمت موتاسیون یافته فاقد رنگدانه قرمز است . 5- مقایسه بین فرم و اندازه برگ و سایر خصوصیات مورفولوژیک دردوکلون تهیه شده از دو قسمت درختچه تفاوتی را نشان نمی دهد. شواهد موجود حاکی از وقوع شیمر ( بافت ناهمسانی) از نوع سکتوریال است که در آن جهش از یک سلول اصلی نوک ریشه آغاز می شود و شاخساره نابجائی که از قسمت جهش یافته برمی خیزد، خصوصیت یک گیاه کاملاً جهش یافته را بروز می دهد

نویسندگان

عماد شامنصوری

اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بی نام، 1389 . شناسنامه ار. دفتر امور میوه‌ها زارت ...
  • Janick. J.and J.N. Moore. 1996.Fruit Breeding (trees and tropical fruits). ...
  • نمایش کامل مراجع