تحلیل تاثیر الگوها و فرم های معماری بر ادراک شهروندان در فضای شهری نمونه موردی : خیابان سجاد مشهد، حدفاصل چهارراه بزرگمهر تا چهارراه بهار

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,102

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

APSD01_139

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

چکیده مقاله:

امروزه با افزایش میزان مشکلات و دغدغه های مردم وظیفه و رسالت شهر در جهت ایجاد آرامش و آسایش برای شهروند سنگین تر شده است. شکل گیری فضاهایی درشهر که فرد با درک کامل از آن احساس آرامش و آسایش نماید از مهمترین برنامه های برنامه ریزان شهری می باشد. یکی از مهمترین عواملی که به درک بیشترفضاهای شهری در ذهن شهروند کمک می کند فرمها و الگوهای معماری هستند. فرم هایی که علاوه بر زیبایی، معانی و حس های فراوانی را منتقل می کنند. توجه بهفرم زمانی خودنمایی می کند که مشاهده می کنیم در وضع موجود شهرها عدم توجه به آن سبب ایجاد اغتشاشات بصری در محیط گردیده به نحوی که این اغتشاش وهرج و مرج به صورت مستقیم در ذهن فرد تاثیر منفی گذاشته و عدم حضور وی را نتیجه می شود.در این پروژه به بررسی و مطالعه ایجاد بهترین فرم ها در طراحی جدارههای یک فضای شهری در جهت ارتقاء کیفیت فضایی می پردازیم که تاثیر مستقیمی بر ادراک مثبت شهروند نسبت به محیط پیرامونی وی دارد. محدوده ی مورد مطالعهدر این مقاله بخشی از خیابان سجاد می باشد که به لحاظ عملکرد خاص تجاری آن از چهارراه بزرگمهر تا بهار انتخاب شده است. در این بررسی از روش پرسشنامه ، مشاهده ، بازدید از سایت و مصاحبه با صاحب نظران استفاده شده است. نتیجه ی حاصله خبر از ایجاد فرمها و خطوط منحنی را می دهند که نرم ترند و در ذهن فرد بیشترین ایجاد رضایت و آرامش را می نماید ، استفاده از فرم های منحنی و ترکیب آن با رنگ های روشن به ویژه آبی می تواند تاثیر خوبی بر درک فرد گذارد. در پایان باید به این نکته اشاره نمود که این تحقیق فقط بخشی از مطالعات در این زمینه می باشد . پیچیدگی موضوع فوق تحقیقات و مطالعات بیشتری را می طلبد.

نویسندگان

سیدامیر کابلی فرشچی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری در دانشگاه بین المللی امام رضا

محمدرضا غلام پور

دکتری حقوق از واحد علوم و تحقیقات

محمدرضا مبهوت

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی خاوران، دانشجوی مقطع دکتری برنامه ریزی شهری

علی احمدی رستگار

دانشجوی مقطع کارشناسی مهندسی شهرسازی در موسسه آموزش عالی خاوران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بحرینی، حسین، 1377، فرآیندطراحی شهری، انتشارات دانشگاه تهران ...
  • اکزاد، جهانشاه، 1376، طراحی شهری چیست، مجله ی آبادی، ویژه ...
  • توسلی، محمود، " طراحی فضاهای شهری" _ مرکز مطالعات و ...
  • تولایی، نوین، 1372، فضای شری و روابط اجتماعی و فرهنگی، ...
  • حبیبی، سیدمحسن، 1379، فضای شهری:برخورد نظریه ای، مجله صفه، شماره33 ...
  • کریر، راب، "فضای شهری"، انتشارات جهاد دانشگاهی، 1315 ...
  • مدنی پور، علی، "طراحی فضای شهری (نگرشی بر فرآیندی اجتماعی ...
  • نوربرگ شولتز، کریستیان، 1354، هستی، فضا و معماری، ترجمه ی ...
  • نمایش کامل مراجع