بررسی اثر دو قارچکش مورد استفاده در مزارع برنج روی ظهور حشرات بالغ زنبور Trichogramma brassicae Bezdenko(Hym.: Trichogrammatidae)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 819

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASDOFC03_077

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

[توضیح سیویلیکا: به دلیل اینکه تعداد صفحات این مقاله کمتر از 5 صفحه می باشد در پایگاه CIVILICA به صورت مقاله بدون اصل مقاله نمایه شده است] استفاده از آفتکشها باعث حذف و یا کاهش فعالیت دشمنان طبیعی میگردد.کاربرد بی رویه آفتکش های شیمیایی، موجب آلودگی های زیست محیطی، بروز مسمومیت در موجودات زنده ی غیر هدف و در نهایت به خطر افتادن سلامتی انسان می شود. زنبور Trichogramma brassicae Bezdenko پارازیتویید تخم بسیاری از پروانه هایی است که خسارتزا هستند. اما تأثیر این زنبور به دلیل استفاده از سموم شیمیایی کاهش یافته است. در تحقیق حاضر اثرات جانبی دو قارچکش: کارپروپامید و تری سیکلازول که هر سال مقدار قابل توجهی از این سموم، برای کنترل بیماری بلاست برنج در شالیزارها مصرف میشود، بر روی زنبور Trichogramma brassicae که یکی از پارازیتویید های مهم تخم کرم ساقه خوار نواری برنج است در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت. هفت غلظت متفاوت از دو قارچکش کارپروپامید و تری سیکلازول بر اساس دز توصیه شده در مزرعه، تهیه شد. تخمهای پارازیت شدهی بید غلات توسط زنبور تریکوگراما، بعد از 24 ساعت در هفت تکرار و به مدت پنج ثانیه در محلول قارچکش غوطهور شدند. بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق مقدار LC50 برای سم کارپروپامید در زمانهای 24 و 48 ساعت، 714/8 و 56/44 و سم تری سیکلازول در زمان 24 و 48 ساعت ، 972/2 و 511/6 محاسبه شد. نتایج نشان داد تأثیر سوء قارچکشها با گذشت زمان بیشتر میشود که این مسئله با توجه به کوچکتر شدن مقادیر LC50 قابل توجیه است. این دو قارچکش تلفات بسیار بالایی روی خروج زنبور پارازیتویید از تخم و طول عمر آنها داشتند.

نویسندگان

مهدی فتوحی

گروه حشره شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت،شیراز،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابراهیمی، الف. 1378. مطالعه مرفولوژیک و آنزیماتیک گونه های جنس ...
  • حقانی، م. 1380. بررسی دموگرافی و رفتار زنبور پارازیتوئید Trichogrammo ...
  • مجیدی شیلسر، ف. 1385. زنبور تریکوگراما حشره مفید شالیزار. نشریه ...
  • Desneux, N, Decourtye, A, and Delpuech, JM, _ The sublethal ...
  • Li, LY, 1994. Worldwide _ of Trichogramma for biological control ...
  • نمایش کامل مراجع