بررسی تاثیر سرکه چوب وکود نیتروژنه بر روی سیب زمینی در منطقه اردبیل

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,656

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ATTITTDE01_021

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

یکی از کودهای مهم که نقش زیادی در افزایش عملکرد محصول دارد، نیتروژن است. . اما تجمع بیش ازحد نیتروژن در محصولاتی نظیر سیب زمینی می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر اندازد. از طرف دیگرمصرف بیش از حد کود های حاوی نیتروژن سبب آلودگی منابع آب های زیرزمینی و افزایش هزینه های تولیدمی گردد (قنبری، 1382). سیب زمینی گیاهی یکساله با نام علمی (Solanum tuberosum L) از تیره ی (Solanaceae) می باشد. این گیاه نقش مهمی در تغذیه مردم جهان دارد (خواجه پور، 1383) سرکه چوب یکی از ترکیبات ارگانیک بوده و دارای بیش از 200 ماده ازجمله (اسید ارگانیک،اسید فرمیک، اسید استیک،اسید پروپیونیک، اسید بوتیریک،اتیل ولرات و غیره)، گروه فنل، گروه کربونیل (فرمالدئید، استالدئید و غیره)،الکل (اتانول، متانول و غیره)، مواد طبیعی (استول،مالتول و غیره)، آمونیاک، متیل آمید و دی متیل آمید میباشد (پانک ناکورن وهمکاران، 2009). سرکه چوب صد درصد ارگانیک بوده و برای انسان، حیوانات، گیاهان ومحیط زیست ماده ای سالم است این ماده مخلوطی از ترکیبات آلی است که برای کشاورزی ارگانیک بسیارمناسب است (پیام آرا، 2011). سرکه چوب و دیگر مایعات تجزیه که در اثر حرارت آهسته به عنوان یکمحصول جانبی تولید زغال چوب، تولید می شوند ممکن است درآینده جایگزین ترکیبات مصنوعی به ویژه آفتکش ها و کود های شیمیایی گردند (پانک ناکورن وهمکاران، 2009). هدف از این پژوهش بررسی تاثیر کودآلیمیسلیومی و کود نیتروژنه روی برخی صفات کمی سیب زمینی در منطقه اردبیل می باشد.

نویسندگان

علی رضا قلی زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه محقق اردبیلی

محمدجواد فیروزی مجنده

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه محقق اردبیلی

احمد توبه

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حسن پناه، د. 1389. بررسی تاثیر غلظت های مختلف سرکه ...
  • خواجه پور، م، ر.1383 . گیاهان صنعتی . انتشارات جهاد ...
  • قنبری، ع و ا. م. طاهری مازندرانی.1382. اثر آرایش کاشت ...
  • Pangnakorn, U. Watanasorn, S. Kuntha, C. Ch uenchooklin, S. 2009. ...
  • Payamara, J. 2011. Usage of Wood Vinegar as New Organic ...
  • نمایش کامل مراجع