تاثیر تاریخ کاشت و خاکپوشهای پلی اتیلن در شرایط نیم تونل بر درصد و شدت آلودگی بیماری سفیدک داخلی خیار در اصفهان

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,132

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI04_057

تاریخ نمایه سازی: 21 تیر 1387

چکیده مقاله:

بیماری سفیدک داخلی خیار Pseudoperonospora cubensis Rost. یکی از مهمترین بیماریهای قارچی در کشت های باز و تونلی در ایران می باشد و هر ساله خسارت زیادی را به این محصول می رساند . این بیماری در سالهایی که شرایط محیطی برای تندش اسپورهای قارچ و حمله به بافت میزبان فراهم باشد (بارندگی های بهاره و کاهش دما) موجب اپیدمی بیماری در مزارع خیار ، طالبی و خربزه می گردد. در این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تاریخ کاشت و پوشش های پلی اتیلن برمیزان آلودگی به این قارچ طرح آزمایشی در قالب کرت های خردشده در چهار تکرار در ایستگاه تحقیقاتی کبوترآباد اجرا گردید . تیمارها شامل تاریخ کاشت در چهار سطح بعنوان کرت اصلی (15 ، 30 بهمن و 15 ،‌30 اسفند) و پوشش خاک در سه سطح بعنوان کرت فرعی (نیم تونل با مالچ مشکی ، نیم تونل با مالچ شفاف و نیم تونل بدون مالچ) بودند . جهت تعیین درصد آلودگی تعداد بوته های آلوده در خط میانی هر تیمار شمارش و برای تعیین میزان شدت بیماری از روش نمره دهی (Notation) استفاده گردید. نتایج نشان داد اختلاف درصد آلودگی در تاریخ های کاشت معنی داری نگردید ، هر چند تاریخ کاشت دوم بیشترین درصد آلودگی را به خود اختصاص داده است . اختلاف شدت آلودگی در تاریخ های مختلف کاشت معنی دار بود بطوریکه تاریخ های کاشت اول و دوم نسبت به تاریخ کاشت سوم و چهارم در گروه جداگانه ای قرار گرفتند . تاثیر مالچ روی درصد و شدت آلودگی یکسان بوده است و بین مالچ های مختلف اختلاف معنی دار نبود. ولی هر دو مالچ با شاهد اختلاف معنی‌دار داشتند. بطوریکه شاهد با کسب حداکثر میانگین آلودگی در گروه A و دو تیمار مالچ در گروه B قرار گرفتند ، هر چند کمترین درصد آلودگی و شدت بیماری در مالچ شفاف مشاهده گردید. بنابراین استفاده از مالچ شفاف و تاخیر در تاریخ کاشت در شرایط نیم تونل می‌تواند مدیریت بیماری سفیدک داخلی و کاهش هزینه‌های سم پاشی موثر باشد

نویسندگان

صادق جلالی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان – بخش تحقیقات آفات و بیماری

محمدرضا نعمت الهی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان – بخش تحقیقات آفات و بیماری

علی فرهادی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان – بخش تحقیقات اصلاح و تهیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اعظمی ساردویی، ذ.، اخوت، م. و شریفی تهرانی، ع. 1377. ...
  • اعظمی ساردویی، ذ.، و شریفی تهرانی، ع. اخوت، م. و ...
  • ذاکر، م. و امتی، ف. 1370. مشاهده ااسپور Pseudoperonospora cubernsis ...
  • مظفری، غ، میناسیان، و. و فرخی نژاد، و. 1379. مطالعه ...
  • Alschner, E. 1991. Control of weeds and downy mildew in ...
  • Bains, S.S. and Jhooty, J. 1978. E p idemilogical studies ...
  • Dixon, G.R. 1981. Vegetable crop diseases. McMillan Publishers LTD, 404 ...
  • Milevoj, L and Osvald, J. 1991. Effect of modern technologies ...
  • نمایش کامل مراجع