توانایی کال زایی و باززایی دو رقم پیاز سفید کاشان و قرمز ری با استفاده از کشت نوک ریشه

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,079

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_041

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

این مطالعه جهت بررسی تاثیر محیط کشت و ژنوتیپ روی کال زایی دو رقم پیاز خوراکی از طریق کشت نوک ریشه انجام گرفت. برای ریز نمونه های نوک ریشه ( به طول 1 تا 3 میلی متری ) از گیاهچه های ضذ عفونی شده دو روزه روی چهار محیط کشت حاوی D-2/4 و kin در شرایط تاریکی کشت شدند. واکشت نمونه ها بعد از 4 هفته انجام شد. سپس کال های تولیدی به مدت 4 هفته در محیط کشت جنین زایی و پس از تشکیل جنین,8 هفته در محیط کشت باززایی گیاه قرار داده شدند. نتایج حاصل نشان داد که درصد کال زایی به طور معنی داری تحت تاثیر نوع رقم و محیط کشت قرار گرفت, اما اثر متقابل این دو فاکتور بر روی درصد کال زایی معنی دار نبود. درصد باززایی گیاه و تعداد جنین در هر کال معنی دار نبودند. درصد کال جنین زا به طور معنی داری از نوع رقم متاثر شده اما نوع محیط کشت روی درصد کال جنین زا تاثیر معنی داری نداشت. در کل رقم سفید کاشان از نظر تمام صفات اندازه گیری شده, برتر از قرمز ری بوده و محیط کشت حاوی 0/5 میلی گرم در لیتر 2,4-D نسبت به بقیه محیط کشت ها از نظر درصد کال زایی و درصد باززایی گیاه مناسب تشخیص داده شد.

نویسندگان

آیسان گوراوانچی

کارشناسی ارشد اصلاح نباتات از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

سیدعلی موسوی زاده

استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی

علیرضا مطلبی آذر

استادیار گروه باغبانی دانشگاه تبریز

ورهرام رشیدی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Eds., Y. P.S., Bajaj, (ed.) Biotechnology in agriculture and forestry, ...
  • Murashige, T. and F. Skoog. 1962. A revised medium for ...
  • Vandervalk, P., O. E. Schoten, F. Vestuppen, R. C. Jansenand ...
  • نمایش کامل مراجع