اثر عصاره میخک (Eugenia caryophyllata) روی برخی ویژگی های کیفی و کنترل پوسیدگی انگور بیدانه سفید در طول انبارداری

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,661

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_288

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

استفاده از ترکیبات طبیعی با خاصیت ضدمیکروبی که از قدیم شناخته شده و عموماً مقبول تر و کم ضررتر از ترکیبات مصنوعی هستند، راهبردی تازه در تکنولو ژی پس از برداشت است. در این تحقیق از عصاره اتانولی پودر غنچه های خشک میخک درغلظت های 0، 150، 300 و 450 ppm به منظور حفظ صفات کیفی و کنترل پوسیدگی پس از برداشت انگور در دو آزمایش مجزا استفاده شد. در آزمایش اول اثر غلظت های مختلف عصاره روی کنترل شدت بیماری کپک خاکستری، با آلوده کردن حبه ها به اسپور قارچ و نگهداری در دمای 15 درجه سانتی گراد پس از گذشت 7روز بطور مستقل بررسی شد. در آزمایش دوم درصد کلی حبه های آلوده هر خوشه و نیز میزان مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، سفتی، محتوای فنل کل، کاهش وزن و ظاهر چوب خوشه در دمای 1+-1 درجه سانتی گراد طی 40 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج، بین شاهد و سایر تیمارها در تغییر رنگ و کاهش آب چوب خوشه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. تیمارها بدون داشتن اثر نامطلوبی بر عطر و طعم محصول بر سایر صفات اثرات سودمندی داشتند. به نظر می رسد ترکیبات موجود در عصاره ضمن اثر ضد قارچی با خاصیت آنتی اکسیدانی خود فرایند پیری بافت های مختلف انگور را هم به تأخیر می اندازند

نویسندگان

زهرا وصال طلب

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی

منصور غلامی

دانشیار گروه باغبانی

دوست مراد ظفری

استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :