اثر تیمار اسید سالیسیلیک بر عمر انباری و برخی شاخص های کیفی گیلاس رقم مشهد

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,516

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_295

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

استفاده از مواد شیمیایی بازدارنده تولید و یا عمل اتیلن جایگاه ویژه ای در تکنولوژی پس از برداشت میوه ها دارد. در این تحقیق، درختان گیلاس رقم مشهد، با اسید سالیسیلیک در 5 غلظت 0، 0/5، 1، 2 و 3 میلی مول در لیتر و در سه مرحله زمانی، سه هفته قبل از برداشت، بلافاصله بعد از برداشت و سه هفته قبل از برداشت + بلافاصله بعد ازبرداشت تیمار شدند. این آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. صفاتی شامل تولید اتیلن، ترکیبات فنولی، آنتی اکسیدانی، آنتوسیانین، ،pH ،TA ،TSS سفتی، کاهش وزن میوه ها، آلودگی قارچی و تعیین وضعیت دم میوه از نظر رنگ و تازگی به عنوان یکی از شاخص های ظاهری ارزیابی شدند. اسید سالیسیلیک نقش مهمی در کاهش تولید اتیلن، افزایش میزان آنتوسیانین، سفتی بافت میوه، حفظ اسیدیته میوه ها، کاهش میزان ،pH، کاهش آلودگی قارچی، افزایش پایداری رنگ سبز دم میوه داشت. از نظر زمان کاربرد و غلظت، تیمار توأم قبل و بعد از برداشت و غلظت 2 و 3 میلی مول در لیتر بهترین تأثیر را در بهبود کیفیت میوه گیلاس داشتند. مهم ترین نقش مثبت اسید سالیسیلیک در پس از برداشت گیلاس، افزایش ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی، افزایش عمر انباری مانی میوه، حفظ کیفیت ظاهری و سبزی دم آن به عنوان مهمترین شاخص کیفی میباشد

نویسندگان

منصور غلامی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

اعظم صدیقی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

حسن ساری خانی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

احمد ارشادی

گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :