بررسی اثر تیمارهای مختلف در شکستن خواب و تحریک جوانه زنی گلپر (Heracleum persicum L.)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 805

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_211

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

گیاه گلپر (Heracleum persicum) یکی از گونه های دارویی متعلق به تیره Apiaceae است. بذرهای گلپر دارای دوره خواب فیزیولوژیک هستند، لذا تهیه اطلاعاتی در زمینه طول دوره خفتگی و عوامل مؤثر در شکستن خفتگی و شرایط بهینه جوانه زنی ضروری است. در همین راستا برای ارزیابی تأثیر سرمادهی مرطوب، غلظت GA3 و دما بر شکست خواب و تحریک جوانه زنی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار با استفاده از دستگاه ژرمیناتور به اجرا درآمد. به این منظور بذرهای گلپر با سرمادهی مرطوب ( 3و 6هفته) در دمای 0/5±4 درجه سانتیگراد ، غلظت GA3 (0 و 800 و 1400 و 2000 پی پی ام) و دمای ( 10 و 20 درجه سانتی گراد) تیمار شدند. بذرهای جوانه زده شده به مدت 25 روز هر 48 ساعت 1 بار شمارش و در پایان 25 روز درصد و سرعت جوانه زنی محاسبه شد. نتایج تحقیق نشان داد با افزایش مدت سرمادهی و غلظت GA3 روند جوانه زنی بذور به صورت چشمگیری فزونی یافت، به طوریکه بیشترین درصد (57/5) و سرعت (1/48) جوانه زنی مربوط به تیمار 6 هفته سرمادهی و غلظت 2000 پی پی ام بود. عامل دما تأثیر کاملاً معنی داری بر درصد و سرعت جوانه زنی داشته است. نتایج نشان داد میزان درصد و سرعت جوانه زنی در دمای 10درجه سانتیگراد نسبت به دمای 20 درجه سانتیگراد در هر 2 سطح متفاوت سرمادهی حدود 50 % افزایش داشته است.

کلیدواژه ها:

خواب فیزیولوژیک ، سرمادهی مرطوب ، سرعت و درصد جوانه زنی

نویسندگان

فهمیه ناصری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاو

وحیده ناظری

استادیار گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طب

لیلا تبریزی

استادیار گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ریحانه عموآقایی، 1385، تاثیر نور، مدت زمان سرمادهی و سن ...
  • -Protsko, R. F.; Gershunina, L. M. 1990. State of dormancy ...
  • نمایش کامل مراجع