بهبود خصوصیات جوانه زنی بذر گیاه دارویی مریم گلی یکساله (Salvia viridis) تحت شرایط تنش خشکی با بکارگیری نیترات پتاسیم و کلرید کلسیم

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,909

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_264

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

خشکی به عنوان یکی از پدیده های طبیعی در جهان بویژه در ایران تاثیر غیر قابل انکاری بر روند تولیدات گیاهی بخصوص درهمان مراحل اولیه تولید یعنی جوانه زنی و سبز شدن می گذارد. در بین روشهای کاهش اثرات خشکی، پرایمینگ بذر یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین روش ها می باشد. در این مطالعه به بررسی اثر اسموپرایمینگ بر جوانهزنی بذور مریم گلی یکساله تحت تنش خشکی پرداخته شد. بدین منظور از آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی با چهار تکرار استفاده شد. فاکتور اول پرایمینگ بذر با KNO3 و CaCl2 با غلظت 0/5- مگاپاسکال به مدت 6 ساعت و بدون پرایم به عنوان شاهد و فاکتور دوم تنش خشکی (PEG) در پنج سطح (0 و 0/3- و 0/6- و 0/9- و 1/2- مگا پاسکال) بود. در این آزمایش صفاتی از قبیل درصد جوانه زنی ، بنیه بذر، سرعت جوانهزنی، ، طول ساقهچه، طول ریشهچه مورد ارزیابی قرارگرفتند. نتایج نشان داد که پرایمینگ بذر بطور معنی داری باعث بهبود پارامترهای اندازه گیری شده در سطوح مختلف خشکی گردید. نیترات پتاسیم در مقایسه با کلرید کلسیم و شاهد توانست اثرات سوء ناشی از خشکی را بر پارامترهای اندازه گیری شده بطور محسوس کاهش دهد.

نویسندگان

معصومه شفیع زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه بیرجند

بابک بحرینی نژاد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

سهیل پارسا

استادیار گروه زراعت دانشگاه بیرجند

مجید جامی الاحمدی

استادیار گروه زراعت دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اکرم قادری، ف؛ کامکار. ب و سلطانی. ا. 1387. علوم ...
  • امیری، ح؛ مشکات السادات. م؛ لاری یزدی. ح و گودرزی. ...
  • Longenberger, P. S., C. W. Smith, P. S. Thaxton and ...
  • Yagmur, M. and Kaydan. D. _ Alleviation of osmotic stress ...
  • نمایش کامل مراجع