نقش رنگدانه سیانیدین - 3- گلوکوزاید بر رنگ نهائی گل در چهار جنس زینتی با رنگ مایه صورتی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,155

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_278

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

رنگدانه سیانیدین- 3-گلوکوزاید یکی از رایج ترین آنتوسیانین هاست که مسئول تولید رنگهای قرمز و مایل به قرمز در گلها می باشد. در این تحقیق مقدار این رنگدانه و تاثیر آن بر میزان آنتوسیانین کل و ویژگیهای کمی و کیفی رنگ در چهار جنس زینتی مورد بررسی قرار گرفت. براساس جدول استاندارد رنگ رویال، گلهای آلسترومریا با رنگ ظاهری گلبهی، رز به رنگ قرمز روشن، کالانکوئه به رنگ صورتی مایل به قرمز و گلایول به رنگ سرخابی همگی در گروه رنگ صورتی قرار گرفتند که به ترتیب با شماره های رنگ D58 و D44 و D52 و B68 کدگذاری شدند. تفاوت معنی داری در میزان آنتوسیانین کل بین هر چهار جنس مشاهده شد. بالاترین میزان آنتوسیانین کل مربوط به رز و کمترین آن مربوط به آلسترومریا بود. میزان سیانیدین -3-گلوکوزاید در گلایول، آلسترومریا، رز و کالانکوئه به ترتیب 69/4 و 34/3 و 79/6 و 73/1 درصد بود . بین رز و کالانکوئه تفاوت معنی داری در میزان سیانیدین- 3-گلوکوزاید مشاهده نشد. همبستگی مثبت و معنی داری بین درجه اشباع رنگ و میزان سیانیدین- 3-گلوکوزاید (0/97=R2) مشاهده شد، در حالیکه همبستگی بین میزان رنگ مایه و نوع آنتوسیانین معنی دار نبود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که ترکیب انواع آنتوسیانین ها نقش تعیین کننده ای بر رنگ گلها دارد.

نویسندگان

فاطمه آزرمی

دانش آموخته گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

عبدالله حاتم زاده

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

راضیه اکبری

دانشجوی دکتری گیاهان زینتی دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :