جمع آوری و ارزیابی توده های محلی هندوانه در منطقه سیستان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 706

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_420

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی و انتخاب توده های برتر هندوانه محلی منطقه سیستان، تعداد 70 توده در سال 1381 از سطح منطقه جمع آوری و در سال 1382 در قالب طرح آگمنت کشت شدند. پس از برداشت میوه، نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد مربوط به توده شماره 60 با 71/766 تن در هکتار و کمترین آن مربوط به توده شماره 52 با 3/36 تن درهکتار بود. میانگین کل توده ها 25/100 تن به دست آمد. پارامترهای آماری نشان داد که وزن میوه بیشترین میزان ضریب تغییرات را به خود اختصاص داده و کمترین مقدار مربوط به طول بذر بود. بیشترین میزان واریانس مربوط به صفت تعداد بذر بود. همبستگی میان صفات عملکرد با قطر پوست ، وزن میوه، طول میوه و وزن بذر میوه مثبت و معنی دار به دست آمد. تجزیه و تحلیل رگرسیون به روش بک وارد نشان داد که صفات قطر پوست، عرض میوه و وزن بذر میوه حداکثر تأثیر را در تغییرات عملکرد داشتند. با تجزیه به عاملها 4 فاکتور تعیین شد. تجزیه کلاستر جهت تعیین قرابت ژنتیکی انجام و با استفاده از میانگین صفات و بر اساس داده های استاندارد شده 4 کلاستر تعیین گردید. به طور کلی توده هندوانه محلی شمارهای 13 و 20 و 41 و 47 و 49 با داشتن بیش از 10 درصد قند، پوست میوه نازکتر، گوشت میوه قرمز و بذر کمتر مناسب مصرف تازه خوری هستند. نمونه های شماره 16 و 28 و 47 و 49 و 55 با داشتن وزن هزار دانه بیشتر، اندازه بذر بزرگتر و تعداد بذر بیشتر مناسب مصرف آجیلی می باشند.

کلیدواژه ها:

هندوانه توده سیستان ارزیابی

نویسندگان

حمزه علی احمدی

سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان

موسی فرزانجو

سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان

حسین روحانی نژاد

سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :