تاثیر متیل جاسمونات و شوک دمایی در افزایش میزان آنتوسیانین و بهبود کیفیت میوه پرتقال خونی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 961

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_581

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

تاثیر تیمار دمایی و متیل جاسمونات بر میزان آنتوسیانین و برخی از خصوصیات کیفی میوه دو رقم پرتقال خونی ‘مورو ’ و ‘تاروکو’ بررسی گردید. میوه ها پس از برداشت با پیش تیمار دمایی ( 30 درجه سانتی گراد به مدت 3 روز) یا متیل جاسمونات ( 1 و 2 میلی مولار) تیمار شدند و سپس به مدت 2 ماه در دمای 7 درجه سانتی گراد و رطوبت 80 درصد انبار گردیدند. صفاتی چون غلظت آنتوسیانین، ترکیبات فنلی کل، ویتامین ث، pH ،TSS/TA ،TA ،TSS با فاصله هر 20 روز یکبار در طول 60 روز اندازه گیری شدند. میزان آنتوسیانین کل میوه در طی نگهداری میوه در انبار افزایش یافت و بیشتر تحت تاثیر تیمار دمایی قرار داشته تا متیل جاسمونات. هر چند، میوه هایی که در محلول یک میلی مولار متیل جاسمونات تیمار شدند نسبت به شاهد میزان آنتوسیانین بالاتری داشتند. پیش تیمار میوه ها با دمای 30 درجه سانتی گراد باعث کاهش TA و TSS و افزایش TSS/TA در طی انبارداری گردیده است. میزان فنل کل میوه هایی که تیمار دمایی دیدند در مقایسه با شاهد بالاتر بوده است. نتایج همچنین نشان داد که تیمار میوه های پرتقال خونی با 1 میلی مولار متیل جاسمونات باعث القاء سنتز ترکیبات فنلی میوه گردید، اما در پایان انبارداری هیچ اختلاف معنی داری بین میوه های تیمار شده و شاهد دیده نشد. سایر صفات مورد بررسی در میوه های تیمار شده با متیل جاسمونات و شاهد اختلاف معنی داری را نشان ندادند.

نویسندگان

محمود قاسم نژاد

استادیار گروه باغبانی دانشگاه گیلان

علی خلقی اشکلک

کارشناس گروه باغبانی دانشگاه گیلان

عبدالله حاتم زاده

دانشیار گروه باغبانی دانشگاه گیلان

سمیه گرایلو

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :