اثر بسترهای مختلف کشت بر خصوصیات کمی و کیفی و جذب عناصر غذایی بوسیله توت فرنگی رقم سلوا (Selva) در کشت بدون خاک

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,077

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_630

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

این پژوهش با اهداف بررسی اثر بستر های کشت بر جذب عناصر غذایی توسط توت فرنگی و عملکرد کمی و کیفی آن صورت گرفت. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با پنج تیمار در چهار تکرار و تعداد 10 بوته در هر تکرار در گلخانه تحقیقاتی و آموزشی مجتمع تحقیقاتی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان غربی اجرا شد. تیمارها شامل پنج نوع بستر کشت پرلیت خالص، پرلیت-کوکوپیت (به نسبت حجمی 75-25) ، پرلیت– کوکوپیت (به نسبت حجمی 50-50) ، پرلیت - کوکوپیت (به نسبت حجمی 25-50) و کوکوپیت خالص بودند. مقایسه بسترهای کشت در بین تیمارها نشان داد که بیشترین تعداد گل و تعداد میوه در بستر مخلوط پرلیت– کوکوپیت با نسبت حجمی 75-25 به دست آمد. در حالیکه کمترین تعداد آنها در کوکوپیت خالص بود. بالاترین عملکرد میوه در تیمار پرلیت–کوکوپیت به نسبت حجمی 75-25 و تیمار پرلیت–کوکوپیت به نسبت حجمی 50-50 به دست آمد، در حالیکه تعداد گلها، میوه ها، عملکرد میوه در هر بوته در تیمارهای پرلیت خالص و پرلیت–کوکوپیت به نسبت حجمی 25-75 و تیمار کوکوپیت خالص کاهش نشان دادند. مقایسه میانگین عناصر غذایی موجود در میوه به جز فسفر (P) نشان دادند که اختلاف تیمارها در سطح یک درصد (0.01>P) معنی دار می باشند. بالاترین مقدار ازت و پتاسیم میوه در تیمار پرلیت خالص و کمترین مقدار آنها در تیمار کوکوپیت خالص پیدا شدند. میوه های رشد کرده در بستر کوکوپیت خالص از نظر میزان کلسیم و منیزیم بالاترین مقدار را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند.

کلیدواژه ها:

هیدروپونیک ، کوکوپیت ، پرلیت ، توت فرنگی ، خصوصیات کمی و کیفی و عناصر غذایی

نویسندگان

محمدرضا دیلمقانی

جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی

سیاوش همتی

جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رفیعی، غ و آرش اکبرزاده. 138. راهنمای آبکشت. ترجمه. انتشارات ...
  • Handreck, K. A. 1993. Properties of coir dust and its ...
  • Noguera, P., M. Abad, V. Noguera, R. Puchades and E. ...
  • Maloupa, E., I. Mitsios, P. F. Martinez and S. B ...
  • نمایش کامل مراجع