بررسی تنوع ژنتیکی و مطالعه مقدماتی برخی خصوصیات زغال اخته های منطقه الموت قزوین

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 779

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_647

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

در منطقه الموت استان قزوین زغال اخته یک گونه بومی و خودرو محسوب گشته که از ارتفاع 1000 تا 1400 متر از سطح دریا پراکنده شده است. این گونه نه تنها مقاومت خوبی به عوامل زنده وغیر زنده خصوصاً آفات نباتی داشته بلکه توانایی بالایی در زنده ماندن و رشد در شرایط نامطلوب را دارد و تا 40 - درجه سانتیگراد را تحمل میکند و تا 300 سال نیز عمر می کند. زمان گلدهی در بهار بسیار زود بوده و میزان گرده ای که آزاد میکند بسیار زیاد است. میوه آن بسیار با ارزش بوده و برای مصارف تازه خوری و فرآوری مانند تولید شربت، آب میوه، مربا و دیگر فرآورده هاسنتی استفاده فراوانی می شود. این گونه پتانسیل قابل توجهی برای تک کشتی دارد. در این تحقیق قابلیت و پتانسیل کشت زغال اخته در 700 هکتار از باغات در منطقه الموت مورد ارزیابی قرار گرفت و تعداد 36 ژنوتیپ از درختانی که دارای خصوصیات برجسته از نظر اندازه و وزن میوه و میزان محصول و خصوصیات رویشی درخت باشد انتخاب و ارزیابی شدند. ژنوتیپ های مورد مطالعه بترتیب دارای وزن میوه بین 1/76 تا 4/30 گرم، طول میوه بین 9/8 تا 33/5 میلیمتر، قطر میوه بین 7/3 تا 23/0 میلیمتر، میزان قند کل یا مواد جامد محلول 13/37 تا 25/87 درصد و اسیدیته بین 2/0 تا 3/16 در آب میوه بودند. در این بررسی ژنوتیپ های KKP2 و KK7 و SOS2 برای برنامه اصلاح ژرم پلاسم بعنوان ژنوتیپ های امید بخش انتخاب شدند.

نویسندگان

مجید گلمحمدی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

محمد پیله فروش

کارشناس ارشد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chamberlain, D. F . 1972. Flora of Turkey and East ...
  • S. .2004. Cornelian Cherry Germplasm Resources Of Turkey. J. Of ...
  • Ornamental Plant Res. Vol. 12, :87-92. ...
  • _ Klimenko, S.. 2004. The Cornelian Cherry (Cornus Mas L.): ...
  • jehad-e- Agricultural Organization Qazvin Province, Iran ...
  • نمایش کامل مراجع