سلکسیون ژنوتیپ های مقاوم گردو در مقابل سرمای دیررس بهاره در منطقه آذربایجان غربی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,504

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_702

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

سرمای دیررس بهاره یکی از فاکتورهای مهم و عامل محدود کننده رشد در درختان گردو به شمار می آید. از اینرو در امر سلکسیون ژنوتیپ های گردو توجه بیشتری را می طلبد. بنابراین شناسائی و جمع آوری ژنوتیپ های مقاوم به سرمای دیر رس بهاره اولین گام در برنامه های اصلاحی به شمار می رود. در ایستگاه تحقیقاتی کهریز ارومیه متجاوز از 600 نوع ژنوتیپ گردو وجود دارد که انتخاب ارقام برتر و مقاوم در مقابل سرمای دیررس بهاره از اهمیت ویژه ای برخوردار است . در این خصوص بررسی برخی از صفات فنولوژیکی و پومولوژیکی ارقام مقاوم به سرما هدف اصلی این پژوهش بوده است و لذا از بین ژنوتیپ های موجود تعداد 15 رقم در سه تکرار از آنها را انتخاب و در طول سالهای 1388 و 1389 برخی از صفات مندرج در دیسکریپتور گردو مورد بررسی و تحقیق قرار گرفتند. این ژنوتیپ ها در مقایسه با سایر ارقام موجود دارای محصول بیشتری بوده و کیفیت محصول آنها از مرغوبیت بیشتری برخوردار بودند. میوه این درختان منتخب از نظر خصوصیات پوسته استخوانی (دارای سطح بیرونی صاف، و از نظر مغز، رنگ روشن و برجسته و خوشمزه) و دارای وزنی معادل 8/1 تا 13/6 گرم و میانگین وزن مغز آنها برابر 3/6 تا 7/5 گرم که حدوداً 46 تا 55 درصد وزن میوه را تشکیل می دادند. میانگین درصد چربی میوه ها بین 57 % تا 73 % ومیانگین پروتئین خام آنها از 13/6 تا 20/8% متغیر بود. در این مطالعات بررسی های لازم از نظر پیوند زنی و تأمین شرایط مناسب رشد برآورد شده است.

نویسندگان

شبنم علیزاده

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی (گرایش باغبانی) دانشکده کشا

ولی ربیعی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

مهدی طاهری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان

هادی ذبیحی

کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - طباطبایی، م.، دهلوی، ا. واحمدی، ع. 1377. گردو، پکان، ...
  • خانجانی، م. غلامی، م. و ظهوری، _ 1385. راهنمای گردو ...
  • Miletic, M., Zikic, R., Mitic, N., Nicolic, R., 2003. Biological ...
  • Unohini, V., Valii., R. 1990. Winter frost damages on SOme ...
  • نمایش کامل مراجع