اثر تدخینی اسانس میخک بر برخی ویژگی های کیفی انگور تازه خوری طی انبارداری

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 988

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_730

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

از آن جا که Botrytis cinerea بزرگ ترین مانع انبارداری انگور می باشد، در این پژوهش ابتدا اثر اسانس میخک در شرایط درون شیشه ای روی قارچ و نیز حبه های انگور مایه کوبی شده با اسپور بوترتیس، بر کنترل پوسیدگی ارزیابی شد. تیمار اسانس به روش تدخینی در هفت غلظت (صفر و 50 و 100 و 150 و 300 و 450 و 600 ppm) در شرایط درون شیشه ای انجام گرفت. در آزمایش بعدی تیمار حبه های مایه کوبی شده با سوسپانسیون اسپور قارچ با غلظت های مذکور اسانس در دمای 15 درجه سانتیگراد انجام گرفت. در آخر، اثرات اسانس در 6 غلظت تا 450ppm روی برخی ویژگی های کیفی انگور بی دانه سفید طی مدت 40 روز، به فاصله هر 10 روز ارزیابی شد. کاربرد اسانس میخک بر کنترل بوتریتیس در شرایط درون شیشه ای در غلظت 450ppm و 100 درصد بازدارندگی رشد میسلیومی نشان داد. این غلظت در حبه های مایه کوبی شده نیز، رشد قارچ را کنترل کرد. اسانس در غلظت های مختلف علاوه بر کنترل پوسیدگی، تلفات آب، تجمع مواد جامد محلول، چروکیدگی و قهوه ای شدن چوب خوشه، قهوه ای شدن و ریزش حبه را طی انبارداری کاهش داد. همچنین موجب تأخیر در کاهش محتوای فنل کل، کاهش اسیدیته و نرم شدن و افزایش عمر انباری شد. فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد قارچی اسانس میخک می تواند دلیل این مشاهدات باشد. باقی ماندن عطر و طعم اسانس در میوه، ایجاب می کند تا قبل از استفاده از این ترکیبات، روش های کاهش و یا حذف اثرات نامطلوب در طعم میوه بررسی شود.

نویسندگان

زهرا وصال طلب

کارشناس ارشد باغبانی

منصور غلامی

دانشیار گروه باغبانی

دوستمراد ظفری

دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه بوعلی سینا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Guillen, F., Zapata, P.J., Martinez -Romero, D _ _ Castillo, ...
  • Valero, D., Valverde, J.M., Mart1nez -Romero , D., Guillen, F..Castillo, ...
  • نمایش کامل مراجع