تأثیر باکتری استرپتومایسس و عصاره ورمیکمپوست بر جوانه زنی آویشن دنایی (Thymus daenensis) و مرزه خوزستانی (Satureja hortensis)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,263

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_853

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

مرزه خوزستانی (Satureja hortensis) و آویشن دنائی (Thymus daenensis) گیاهان داروئی هستند که مصارف گستردهای در صنایع داروئی و غذائی دارند. این گیاهان به صورت وسیع در مناطق مختلف جهان به عنوان نوشیدنی، طعم دهنده غذا و داروی گیاهی استفاده میشوند. از آنجا که جوانه زنی بذر این دو گیاه در شرایط آزمایشگاهی ضعیف می باشد ، افزایش جوانه زنی میتواند به تولید انبوه این گیاهان کمک کند. به منظور بررسی میزان جوانه زنی بذر، تحقیقی در شرایط آزمایشگاه در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی در 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل عصاره اشباع ورمی کمپوست (محلول 100%) ، محلول 20 % و 12/5% به همراه و یا بدون عصاره باکتری استرپتومایسس بود. نتایج حاصل از تجزیه جوانه زنی بذرهای هر دو گیاه نشان داد شاخص بنیه بذر در تیماره ای مختلف در سطح 1% معنی دار بود در صورتیکه سرعت جوانه زنی تفاوت معنی داری نشان نداد. مقایسه میانگین دادهها برای هر دو گیاه نشان داد که کمترین میانگین بنیه بذر مربوط به عصاره اشباع ورمیکمپوست به میزان 16/25% و بیشترین آن مربوط به محلول 20 % عصاره اشباع به همراه باکتری به میزان میانگین 25% بود. از نتاج این بررسی استنباط میشود که امکان استفاده از باکتری استرپتومایسس برای تحریک رشد و جوانه زنی بذور گیاهان دارویی وجود دارد.

نویسندگان

یدالله دالوند

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی

غلامرضا اسدی

سمنان شرکت دشت سبز

ابراهیم کریمی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی

مهدی یزدانی

پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رای. .. آقاشاهی، س. و صیادی، م. 139. اثر باکتری ...
  • Bhadauria, S., Pahari, G. K. and Kumar, S. 2000. Effect ...
  • de Silva, C., Christina, A., Soares, F. and de Silva ...
  • Gaur, A. C. 2001. Effects of Azotob acterization on the ...
  • Hampson, C. R. and Simposon, G. M. 1990. Effect of ...
  • Kennedy, I. R. and Tychan, Y. T. 1997. Biological N ...
  • Khaled, A. and Tarabily, E. L. 2002. Growth promotion of ...
  • Hassanin, S. M., EL Mehalwy, _ Hassanin, N. M. and ...
  • نمایش کامل مراجع