ارزیابی توانایی گیاه علف چشمه در پالایش فاضلاب با کیفیت های مختلف در شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,189

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_016

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

با افزایش فعالیت‌های صنعتی، آلودگی محیط‌زیست یکی از مشکلات پیش‌روی انسان حاضر است. در این بین آلودگی منابع آب و خاک با آلاینده ها و مواد غیرزیستی یک مشکل جهانی زیست محیطی است. تصفیه هم‌زمان آلودگی‌های چندگانه با استفاده از روش‌های شیمیایی و سنتی هم از نظر تکنیکی مشکل بوده و هم پرهزینه می‌باشد. به همین منظور تکنولوژی نوظهور گیاه پالایی برای پالایش آلودگی‌های خاکی، زیرزمینی و فاضلاب به دلایل کم هزینه بودن و پایین بودن تکنولوژی مورد نیاز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از آنجاکه در فرآیند گیاه پالایی، یکی از مهمترین نکات متضمن موفقیت و پاسخ دهی مناسب، انتخاب گیاه کارا و متناسب می باشد که قابلیت رشد در فاضلاب را داشته و بتواند در طی رشد خود با انتقال مواد و آلاینده های نامطلوب به اندام های خود، پالایش فاضلاب، تصفیه زیستی بهینه، ارزان و آسان شکل گیرد. علف چشمه به عنوان یک فیلتر زیستی در سیستم های آب کشت دارای قابلیت بالای حذف مواد معلق و مواد مغذی آب است. وجود دو سیستم ریشه ای در این گونه، به گیاه این اجازه را می دهد که مواد مغذی را بر اساس شرایط محیطی جذب و منتقل نماید. نظر به اینکه تاکنون مطالعه ای جامع در مورد کارایی گیاه علف چشمه برای پالایش فاضلاب در دنیا و خصوصاً ایران انجام نشده است و از طرفی نیز با توجه به توانایی بسیار مناسب این گیاه برای رشد در شرایط مختلف محیطی، در صورت اثبات توانایی آن برای پالایش فاضلاب، می توان از این گیاه به عنوان یک گزینه جدید و مناسب جهت پلایش فاضلاب های شهری و صنعتی بهره برد. لذا در این تحقیق به منظور بررسی توانایی گیاه علف چشمه و ارزیابی چگونگی تأثیرپذیری متقابل فاضلاب (با کیفیت های مختلف رودخانه قره سو کرمانشاه) و گیاه، آزمایشاتی در قالب چهار تیمار آب با کیفیت های مختلف، در سه تکرار انجام شد. نتایج آنالیز آماری پارامترهای کیفی فاضلاب اندازه گیری شده در پایان رشد گیاه نشان داد که بین تیمارهای مختلف در سطح 1% اختلاف معنی دار وجود دارد. اندازه گیری شاخص های کیفیت آب تیمارها در مراحل مختلف رشد گیاه، حاکی است که این گیاه از پتانسیل بالایی در پالایش زیستی فاضلاب و مواد مغذی موجود در آب برخودار است. بطوریکه در نتیجه استقرار و رشد علف چشمه در آلوده ترین قسمت فاضلاب رودخانه، میزان نیتریت، کل فسفر، کل ازت، COD و BOD به ترتیب برابر با 29/8، 2/16، 3/24، 0/12 و 6/10 درصد کاهش یافت و تنها مقدار نیترات برابر با 6/16 درصد (در نتیجه رخ دادن پدیده دینیتریفیکاسیون) افزایش نشان داد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

شراره امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد

ناصر کریمی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه رازی

میلاد فرمانی فرد

دانشجوی دکتری

حسین لاری یزدی

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تشیعی. ح. ر، مهدوی. م، کرکانی. ف، غلمانی. س. و. ...
  • Pulford, I.D. and C. Watso. 203. Phytoremediation of heavy metal ...
  • Li, C.H., Ma B.L. and T.O. Zhang. 202. Soil bulk ...
  • Truong, p and Smeal. 203. Research, Development and implementation of ...
  • Ahmad A, Van Bruggen J..A., Purification efficiency and economics of ...
  • Almasi A, Nadafi K. Investigation of Ghasre shirin's wetland system ...
  • Todd, P., Verlinden, S. and Semmens, K. 207. Watercress (Nasturtium ...
  • Kara, Y., 205. B ioaccumulation of Cu, Zn and Ni ...
  • Kara, Y, Basaran D, Kara I., Zeytunluoglu A, Genc H., ...
  • Cumbus, I.P., and Robinson, L.W. 1977. The function of root ...
  • نمایش کامل مراجع