بررسی تاثیر غلظت های مختلف فلز سنگین روی بر خصوصیات جوانه زنی بذر پنیرک ( Malva parviflora)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 543

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_031

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

این تحقیق با هدف بررسی تاثیر غلظت های مختلف فلز سنگین روی بر خصوصیات جوانه زنی بذر پنیرک (Malva parviflora) انجام گردید. بذرها از مناطق اطراف صنایع فولادسازی واقع در جاده بندر امام- ماهشهر جمع آوری شدند. این جمع آوری بر اساس مطالعات میدانی قبلی ما مبنی بر توانایی تجمع روی در بخش هوایی نسبت به بخش ریشه ای و خاک در این گیاه انجام گردید. تعداد 25 بذر استریل شده در هر پتری بر روی کاغذ صافی کشت و سپس بذر ها با غلظت های مختلف نیترات روی شامل 0، 50، 150، 300، 600، 1000، 1500، 2500 و5000 میکرومولار هر کدام در 3 تکرار تیمار شدند و همه پتری ها به انکوباتور با دمای 1± 24 درجه سانتی گراد به مدت 8 روز انتقال یافتند. در پایان روز هشتم طول ساقه چه، ریشه چه و کل گیاهچه، وزن تر، سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی و بنیه بذر بررسی شد. نتایج نشان دادند که با افزایش غلظت روی به طور معنی داری طول ریشه چه و کل گیاهچه کاهش می یابد. با توجه به کاهش شدید طول ریشه چه در غلظت های بالای روی یک روند شدیدا کاهشی در نسبت طول ساقه چه به ریشه چه مشاهده شد. در غلظت های بالاتر از 300 میکرومولار وزن تر و شاخص بنیه بذر کاهش معنی داری را از خود نشان داد، در حالی که افزایش غلظت روی تاثیر معنی داری بر درصد جوانه زنی نداشت. حداکثر و حداقل سرعت جوانه زنی به ترتیب در غلظت های 0 و 5000 میکرومولار مشاهده شد. بر اساس این نتایج به نظر می رسد که غلظت های بالاتر از 300 میکرومولار روی، می تواند با ممانعت از رشد گیاهچه، بنیه بذر را به شدت کاهش دهد، اما تاثیر چندانی بر درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی ندارد.

نویسندگان

نسرین شیرالی پور

دانشجوی کارشناس ارشدفیزیولوژی گیاهی

پرژک ذوفن

استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم ،دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ذوفن، پ.، سعادت خواه، ع. و رستگار زاده، س. مقایسه ...
  • بندر امام- ماهشهر، اهواز. مجله زیست شناسی گیاهی. سال پنجم ...
  • Sharma, S. S. and Dietz, K. J. The relationship between ...
  • Hafeez, B. Kh. and Saleem, Y. M. Role of Zinc ...
  • Hossain, M., Piyatida, P., Teixeira da Silva, J. A. and ...
  • Visioli, G. and Marmiroli, N. The proteomics of heavy metal ...
  • Maguire, J. D. Speed of germinati on-aid in selection and ...
  • Dhindwal, A. S., Lather, B. P. S. and Singh, J. ...
  • Hu, R., Sun, K., Su, X, . Pan, Y. and ...
  • Liu, S., Yang, C, Xie, W., Xia, Ch. and Fan, ...
  • نمایش کامل مراجع